zoot

Chiftelute din mei. Le vei gasi deosebit de atractive

Daca vrei sa servesti o portie de chiftelute sanatoase si satioase, ti le recomandam pe cele pregatite din mei. Aceste bobite nutritive se leaga atat de bine impreuna, sunt incarcate de vitamine si minerale. Isi mentin foarte bine forma si se pot pregati atat la cuptor cat si la tigaie. Serveste-le cu un sos de smantana sau o portie dubla de salata verde.

Chiftelute din mei

Ingrediente:

  • 1 cana de mei, clatit sub un jet de apa rece
  • 2 cani de apa
  • 1 ceapa alba, mica, tocata marunt
  • 2 morcovi, curatati, dati prin razatoarea mica
  • 1 punga de baby spanac (100g), tocat marunt
  • 1-2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 ou de gaina, batut
  • ¼ cana de iaurt simplu
  • 2 linguri de codriandru, tocat marunt
  • 1 varf de cutit de pudra de curry (sau mai mult, dupa gust)
  • 3 linguri de ulei de masline
  • Sare si piper, dupa gust

CHIFTELUTE DIN MEI

Pune apa la incalzit. Dupa ce a dat in clocot, presara ½ lingurita de sare si meiul. Asteapta sa dea iar in clocot, apoi acopera oala si da focul mic. Continua sa gatesti meiul la foc pana lichidul se absoarbe complet (15-20 de minute). Ia oala de pe foc si lasa meiul sa se raceasca inca 10 minute. Afaneaza-l cu o furculita.

Incinge 1 lingurita de ulei de masline intr-o tigaie adanca si caleste ceapa tocata marunt pana devine translucida (3 minute). Adauga morcovul ras si spanacul tocat marunt si gateste-l pana cand se inmoaie, pret de 2 minute. Adauga usturoiul zdrobit, pudra de curry, ½ lingurita de sare si ¼ lingurita de piper. Gateste inca jumatate de minut pana cand se intensifica aromele. Adauga legumele gatite peste mei si sterge tigaia cu un servet de bucatarie.

Adauga iaurtul si oul batut in bol si omogenizeaza. Imparte amestecul in 8 portii egale, roteste-le in palme, ca pe niste chiftelute apoi aplatizeaza-le. Aseaza-le intr-o tava de cuptor, pe o foaie de copt si da-le la rece timp de 30 de minute pentru a deveni ferme.

Incalzeste 1-2 linguri de ulei in tigaie si coace chiftelutele din mei, pe ambele parti, pana se rumenesc frumos (10-14 minute). Transfera-le pe servetele absorbante si pastreaza-el calde in cuptor.

*** Chiftelutele din mei se pot gati si la cuptor. Coace-le intr-o tava de cuptor, peste care ai asezat o foaie de copt pret de 25-30 de minute la 180 C, intorcandu-le o singura data, la jumatatea intervalului.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.