zoot

Chiftelute din dovlecei. Ideale pentru un burger vegetarian!

Vrei sa stii secretul unor chiftelute din dovlecei reusite? Presara sare peste dovleceii, lasa-i sa se scurga apoi stoarce-i cat poti tu de bine. Alaturi de ingrediente care leaga compozitia, precum ouale si pesmetul, vei obtine chiftelute vegetariene delicioasa cu o crusta crocanta si un interior moale, usor condimentat, dupa gust.

Chiftelute dovlecei

Ingrediente:

  • 2-3 dovlecei
  • 3 oua
  • 150g branza sarata rasa
  • 5-6 linguri de pesmet/ faina
  • 2-3 fire de ceapa verde tocata
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • ½ legatura marar tocat
  • Un varf de cutit de boia dulce
  • Sare si piper dupa gust
  • Ulei pentru prajit

CHIFTELUTE DIN DOVLECEI

Se curata dovleceii de coaja si se dau prin razatoare. Presara sare peste ei si lasa-i sa stea timp de un sfert de ora pentru a lasa apa. Stoarce-i bine pentru a indeparta cat mai multa apa si transfera-i intr-un alt bol adanc. Adauga branza rasa, ouale batute, ceapa verde tocata, mararul tocat si mirodeniile. Amesteca bine si presara pesmetul sau faina pentru a inchega compozitia.

Lasa compozitia cateva minute ca pesmetul/ faina sa absoarba excesul de lichid apoi, daca ti se pare prea moale, poti completa cu faina sau pesmet. Cantitatea de faina necesara difera in functie de cat de bine ai stors dovleceii.

Ia o lingura din compozitie si modeleaz-o in palma ca pe o chifteluta apoi aplatizeaz-o. Trece fiecare chifteluta prin pesmet si pune-le deoparte.

Incinge uleiul in tigaie si frige 2-3 chiftelute deodata, in functie de diametrul tigaii folosite. Chiftelutele se frig la foc mediu, pana se rumenesc bine apoi se intorc cu o spatula pe partea cealalta. Se scot pe un servet de bucatarie pentru a indeparta excesul de grasime.

Chiftelutele din dovlecei se pot servi ca atare, cu o salata proaspata sau se folosi in burgerii vegetarieni.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.