zoot

Chiftelute delicioase din sflecla rosie si branza feta

Chiftelute delicioase din sflecla rosie si branza feta

Daca pana acum obisnuiai sa o consumi in salata, iat-o acum intr-o alta varianta. Iti propunem o reteta simpla de chiftelute din sflecla rosie coapta, amestecata cu branza feta si ierburi de sezon.

Ingrediente:

  • 200g sfecla coapta, data prin razatoarea marea
  • 200g branza feta, faramitata
  • 2 oua batute
  • 3 cepe verzi tocate marunt
  • 2-3 linguri de marar tocat
  • 100g pesmet
  • Ulei pentru gatit
  • Sare si piper dupa gust

CHIFTELUTE DIN SFECLA ROSIE SI BRANZA FETA

Aseaza o hartie de copt peste o tava de cuptor, aseaza sfecla si introdu tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade. Coace sfecla timp de jumatate de ora pana cand se inmoaie. Se lasa la racit.

Dupa ce s-a racit, se curata si se da prin razatoarea mare. Se amesteca cu branza feta, ceapa, ouale batute si pesmetul. Se asezoneaza cu sare si piper. Se ia cate o lingura de compozitie, se modeleaza in forma de biluta apoi se aplatizeaza.

Se prajesc in ulei de gatit inchis, cate 4-5 minute pe fiecare parte pana se intaresc si se rumenesc. Se transfera pe un servet de bucatarie care absoarbe excesul de ulei.

Chiftelutele din sfecla rosie si branza feta se servesc cu salata si iaurt grecesc.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.