zoot

Chiftele de post din spanac si cartofi. Rapid si delicios!

Iata o reteta de post pe care o poti servi ca aperitiv sau ca parte dintr-un fel principal, precum spaghetele. Optional, poti servi chiftelele cu sos de rosii sau pur si simplu le poti manca dimineata la micul dejun preparate intr-un sandvis cu salata.

Tip reteta: APERITIVE
Categorie reteta
: Retete de post
Subcategorie reteta : Mancaruri de post / Retete vegetariene / Retete usoare
Dificultate : usoara
Timp de preparare: 20 minute
Timp de coacere: 30  minute
Portii: 3/4

retete de post. chiftele vegetale din cartofi si spanac.
Foto: Flickr.com CC / AimeePlesa

Ingrediente de care ai nevoie pentru a pregati aceasta reteta de post:

  • 200 g de spanac proaspat sau congelat
  • 4 cartofi mari
  • 50 g parmezan / tofu (daca tii post)
  • 2 bucati de ceapa verde
  • 2 catei de usturoi
  • marar sau patrunjel in functie de preferinte
  • sare si piper dupa gust
  • ulei pentru prajit.
  • optional: 1 ou (daca nu tii post)

Cum se prepara chiftele de post din spanac si cartofi

Vei incepe reteta prin a spala bine cartofii si a-i pune la fiert in apa fiarta cu sare. Verifica-i cu ajutorul unei scobitori iar cand aceasta patrunde usor in cartofi si iese curata afara, atunci inseamna ca sunt fierti perfect. Scoate cartofii pe un vas, lasa-i sa se raceasca putin si curata-i de coaja apoi zdrobeste-i ca si pentru piure.

Spala spanacul daca este proaspat sau lasa-l pe cel congelat sa se dezghete, si fierbe-l in apa cu sare dupa gust timp de 5 minute. Scurge spanacul de apa si toaca-l marunt ca pe patrunjel. Toaca marunt si ceapa verde si cateii de usturoi. Daca vrei sa adaugi patrunjel sau marar, taie-le si pe acestea. Nu iti mai ramane decat sa razi parmezanul.

Amesteca toate ingredientele intr-un bol iar pentru consistenta (in lipsa unui ou pentru ca tii post) poti adauga putin lapte vegetal ca sa se lege. Din aceasta compozitie vei forma bilute pe care le prajesti in tigaie, in uleiul incins in prealabil. Daca esti la dieta si nu vrei sa mananci prajeli, in plus risti ca si compozitia sa se desfaca daca nu are ou, o alternativa este sa introduci chiftelutele la cuptor timp de 20-30 de minute pana cand cartoful prinde o culoare aramie.

Desi este o reteta de post, chiftelele vegetale din spanac si cartofi se dovedesc a fi extrem de delicioase si se prepara rapid.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.