Afinele au numeroase proprietati si beneficii pentru sanatate si, desi nu sunt fructe de sezon, le poti gasi pe durata intregului an sub forma congelata. Tocmai bune de a da o nota proaspata unui chec fin, pe care te incurajam sa-l servesti rece. Daca nu ti se pare ca este suficient de dulce, serveste-l cu sirop de artar pe deasupra.
Ingrediente:
- 1 1/3 cana faina alba
- ¾ cana fulgi de ovaz
- ½ cana zahar alb
- 1 cana de lapte gras
- 2 oua
- 2 cani de afine congelate
- 1 lingurita praf de cpopt
- ½ lingurita sare
- ½ lingurita scortisoara
- 1 esenta vanilie
CHEC CU AFINE CONGELATE
Preincalzeste cuptorul la 200C.
Amesteca ingredientele uscate intr-un bol (mai putin zaharul).
Separat, intr-un alt bol amesteca laptele, ouale si zaharul. Omogenizeaza bine cu un tel (sau un mixer manual).
Toarna aluatul peste ingredientele uscate.
Incorporeaza afinele in compozitie.
Toarna compozitia intr-o forma de chec unsa cu unt sau ulei.
Coace pentru 30-35 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in mijlocul prajiturii iese curata.
Scoate checul din cuptor si lasa-l sa se raceasca cel putin 10 minute pentru a se raci inainte de a-l scoate din forma.
Serveste-l rece. Da-l la rece pana in momentul servirii sau peste noapte.