zoot

Cele zece reguli de baza ale unghiilor sanatoase

unghii ingrijite

Sunt o carte de vizita si merita intreaga ta atentie iar cele cateva zeci de minute petrecute in plus pentru a-ti definitiva manichiura sunt cele care fac diferenta. Tine cont de aceste zece reguli de baza ale unei ingrjiri corespunzatoare:

 

1. Sanatatea unghiilor porneste din interior

Din alimentatie si capacitatea organismului de a-si lua micronutrientii de care are nevoie. Un regim diversificat si bine proportionat, alaturi de o hidratare cu apa corespunzatoare, sunt elemente cheie ale sanatatii unghiilor tale. Suplimentele alimentare de minerale si vitamine pot ajuta.

2. Nu sari peste base coat

O baza de unghii de calitate, fortifiata cu vitaminte si alte substante necesare unghiei naturale, se comporta ca un strat de protectie intre lama unghiei si oja care, de regula, are o formula chimica mai dura.

3. Nu folosi acetona

Este mult prea puternica pentru structura unghiei tale si-ti va deshidrata unghiile. Uscate si deshidratate, sunt mult mai predispuse crapaturilor.

4. Nu-ti pili excesiv unghiile

Miscarile de dute-vino intervin in structura unghiei, slabind-o si permitand crapaturilor sa se infiltreze. Foloseste miscari intr-o singura directie si sigileaza-ti de fiecare data manichiura cu un top coat, aplicat pe marginea unghiei, chiar si usor in interior.

5. Gaseste lungimea potrivita

Cea care-ti permite sa-ti desfasori activitatile zilnice fara niciun fel de inconvenient si, totodata, lungimea la care unghiile nu se rup. Odata crescute peste aceasta lungime, taie-le si pileste-le uniform.

6. Maseaza zilnic ulei de cuticule

Fa-ti un obicei din a-ti masa zilnic unghiile cu ulei de cuticule. Nu contribuie numai la sanatatea unghiilor tale ci si la aspectul acestora, pastrandu-le lungi si frumoase intre manichiuri.

7. Reaplica top coat-ul

Lacurile de oja obisnuite se ciobesc repede si permit infiltrarea crapaturilor in zonele descoperite. Daca-ti faci un obicei din a aplica un strat fin de top coat in fiecare zi (sau o data la doua zile), vei prelungi durata de viata a manichiurii si unghiile tale vor arata excelent.

8. Fa-ti un tratament pe baza de ulei de masline periodic

Unghiile ingrijite sunt implicit sanatoase iar un remediu accesibil si natural il gasesti in propria bucatarie. Este vorba de uleiul de masline, care, incalzit usor si folosit pentru a-ti scufunda unghiile pret de cateva minute, le hidrateaza perfect si le intareste. Adio unghii casante atat vreme cat aplici tratamentul cel putin saptamanal!

9. Protejeaza-ti unghiile

Ori de cate ori speli vasele sau faci curatenie. Foloeste manusi pentru a evita contactul direct dintre lama unghiei si substantele chimice dure folosite pentru curatat.

10. Nu folosi unghiile pe post de instrumente

Nu sunt facute pentru a desface, a trage sau a razui cu ele diferite obiecte.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.