zoot

Cele mai frecvente greseli in materie de makeup. Ai grija sa nu le faci!

In dorinta noastra de perfectionare, ni se intampla sa gresim. Din greseli invatam, vei spune. Este adevarat, atata vreme cat constientizezi greseala. Dar, pe cata vreme nici mama, nici prietenele nu ti-o spun sau inca nu ai avut parte de modele de urmat in viata ta, esti sortita sa repeti greseala. Hai sa trecem de la “Asa nu!” la “Asa da!”

Care sunt cele mai frecvente greseli in materie de makeup?

5. UTILIZAREA UNUI FOND DE TEN MULT PREA INCHIS LA CULOARE

Pe o culoare a pielii deschisa. Oricat ai incerca tu sa acoperi in intregime tenul, continuand chiar sa aplici fond de ten pe gat, sunt alte portiuni de piele care tradeaza adevarata ta culoare: urechile, ceafa, decolteul, mainile. Cred ca asta se intampla din cel putin doua motive:

  • ne este greu sa renuntam la bronzul tentant si aspectul ca si tocmai saratuta de soare cu care ne-am obisnuit in anotimpul calduros sau…
  • preferam sa utilizam fondul de ten pe care l-am folosit asta vara, cand tenul avea cateva nuante mai inchisa in loc de a ne cumpara altul, potrivit culorii tenului nostru in anotimpul rece.
 Greseli frecvente de machiaj
Greseli frecvente de machiaj. Foto: freedigitalphotos.net
Indiferent care ar fi motivul, nu ai voie sa faci aceasta greseala de make-up. Invata sa aplici corect un autobronzant pe intreg corpul daca doresti una sau doua nuante mai inchise pe timp de iarna si ajuta-te de tehnica de conturare a fetei, care iti permite sa folosesti o nuanta mai inchisa de fond de ten pentru conturare, insa ai grija ca blending-ul (imbinarea dintre nuante) sa fie aproape imperceptibila.

[colored_box color=”eg. blue, green, grey, red, yellow”]Stiai ca 77% dintre femei nu isi aleg culoarea potrivita atunci cand achizitioneaza un fond de ten conform unui studiu al Estee Lauder? [/colored_box]

Se poate si mai rau? Din pacate, da! Sigur ai vazut doamne sau domnisoare al caror machiaj se termina fix in dreptul mandibulei, fara a fi continuat spre gat prin blending. Se creeaza o linie de demarcatie atat de evidenta incat poti crede ca tenul este desprins din alta poveste.

Vezi si 4: Conturarea buzelor cu un creion de buze mult prea inchis

Inapoi1 din 5Inainte
Foloseste sagetile ← →

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.