zoot

Cele mai des intalnite greseli la aplicarea lacului de unghii

Cele mai des intalnite greseli la aplicarea lacului de unghii

Nu trebuie sa fii o experta in nail art pentru a avea o manichiura perfecta, insa nu trebuie sa faci aceste greseli care o pot ruina si, in numai cateva minute, tot efortul tau va fi fost in zadar.

  1. Faci un dus fierbinte dupa ce te-ai dat cu oja. Nu intra in dus imediat dupa ce ti-ai facut manichiura. Lacul de unghii are nevoie de timp pentru a se intari iar contactul cu aburii si caldura din dus va permite infiltrarii bulelor de aer. In plus, atata vreme cat lacul de unghii nu a avut timp sa adere corespunzator pe unghie, manichiura este mult mai predispusa manjirii. Ar trenui sa astepti cel putin o ora dupa ce ti-ai terminat manichiura inainte de a intra in dus.
  2. Te bagi in pat dupa ce tiai facut manichiura. Desi unghii par uscate dupa aproximativ 20-30 de minute, au nevoie de mult mai mult timp pentru a se usca complet. Dupa ce oja incepe sa se prinda, tine-ti mainile intr-un bol cu apa rece pentru cateva minute.
  3. Sari peste baza de unghii. Cine n-a mizat, cel putin o data, ca poate sari peste baza de unghii fara consecinte? O poti face, dar pe riscul tau. Daca vrei o manichiura ireprosabila si rezistenta, nu uita sa incepi cu baza de unghii. Aceasta netezeste suprafata unghiei si ofera un finisaj perfect, protejeaza unghia de pigmentii din lacul de unghii si sporeste rezistenta printr-o mai buna aderare.
  4. Sari peste top coat. Desi folosesti o baza, un singur strat de top coat poate prelungi rezistenta manichiurii chiar si cu cateva zile. In plus, top coat-ul iti permite sa experimentezi finisajul perfect lucios sau pe cel mat.
  5. Aplici lacul de unghii in straturi groase. De multe ori, atunci cand lacul de unghii nu este suficient pigmentat sau are o textura transparenta, tindem sa aplicam unul sau mai multe straturi de oja pentru a obtine un finisaj opac. Desi pare o idee buna, stratul gros de lac de unghii se usuca mai greu, este mai predispus manjirii iar, dupa ce se usuca, se ciobeste mai usor. Aplica oja in straturi subtiri si asteapta cel putin doua minute intre aplicari.
  6. Aplici oja dintr-o singura miscare. Daca exista ceva e poti invata dintr-un salon este tocmai tehnica de aplicare. Daca ai observat cu atentie felul in care lucreaza manichiurista, ai vazut ca aceasta nu aplica oja dintr-o singura miscare. Acest lucru nu-ti permite sa acoperi partile laterale, dand impresia de manichiura neterminata. Incepe din centru, la cativa milimetri de cuticule si mergi spre varf. Intoarce-te in centru si gliseaza catre partile laterale.
  7. Aplici oja pe unghii nedegresate. Inainte de a aplica baza de unghii, sterge-o bine cu un disc demachiant si dizolvant de lac de unghii sau putin otet. Daca exista reziduuri de murdarie sau uleiuri naturale pe unghie inainte de aplicarea ojei, aceasta nu va adera perfect pe baza si se va coji mai repede.
  8. Folosesti oja veche. Pe masura ce oja se invecheste, solventii se evapora si se ingroasa. Aplicarea acesteia este din ce in ce mai dificila si este greu pentru ea sa adepre pe suprafata unghiei ca una noua. Ca regula generala, treci in revista sticlutele de oja pe care le ai si inlocuieste tot ce n-ai cumparat in ultimele 12 luni.
  9. Folosesti acetona. Cand ai atat de multe optiuni mult mai blande cu unghiile tale. Accetona usuca unghia si promoveaza crapaturile.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.