zoot

Cel mai simplu scrub de corp din doar 2 ingrediente

Scrub de corp sare si ulei

Nimic nu se compara cu un scrub de corp pregatit acasa. Rezultatul final te face sa crezi ca acesta merita efortul investit. Chit ca-l folosesti pentru a indeparta celulele moarte inainte de a aplica autobronzant sau pentru a imbunatati circulatia sangelui si, implicit, aspectul pielii,  venim cu cea mai simpla varianta: scrubul de corp facut acasa din doar doua intrediente pe care, cu siguranta, le ai in casa.

Cand iti exfoliezi corpul se aplica aceleasi principii ca si pentru exfolierea pielii, cu exceptia faptului ca poti folosi particule exfoliante mai dure de la nivelul gatului in jos. Pentru a-ti pregati un scurb, n-ai nevoie decat de:

  • sare de mare fina si
  • un ulei (ulei de cocos, de migdale sau de masline).

Da, este atat de simplu.

Tot ce trebuie sa faci este sa-ti umezi pielea sub dus si apoi sa aplici scrubul homemade cu miscari circulare timp de cateva minute. Nu este necesar sa insisti foarte mult asupra unei singure zone caci iti vei irita pielea. Atata vreme cat nu exagerezi presiunea miscarilor, roseata nu este un semn rau ci este, mai degraba, un semn al imbunatatirii circulatiei sangelui la nivelul zonei masate. Asculta-ti corpul, vei sti cand aplici o presiune prea mare si cand trebuie sa te opresti.

Cand iesi din dus este important sa hidratezi pielea agresat. Din nou, poti folosi acelasi ulei pe care l-ai adaugat in scrub sau poti folosi lotiune hidratanta de corp tolerata de pielea ta, atata vreme ca nu contine parfum sau alcool. Mai mult, daca iesi afara dupa exfoliere, nu uita sa aplici o crema cu factor de protectie solara. Pielea exfoliata este mai sensibila fata de razele UV.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.