Ceai Matcha. Beneficii si retete pas cu pas

  •  
  •  

Ceaiul Matcha poate fi o alternativa la clasica cafea datorita continului de teofilina, un tip de cafeina care se elibereaza treptat in organism si sustime o energie constanta pentru mai mult timp.

Ceaiul Matcha contine si in L-teanina, un compus care-ti ajuta corpul sa se relaxeze in timp ce-ti pastreaza mintea vigilenta si productiva, epigalocatechine care te pot ajuta sa te recuperezi dupa un efort fizic intens si clorofila, un puternic detoxifiant.

Ce este ceaiul Matcha

Combina efectul energizant al cafeinei cu beneficiile L-teaninei pentru o stare de vigilenta si calm! Obtinut prin macinarea frunzelor de ceai verde, ceaiul matcha se comercializeaza sub forma de pudra care se omogenizeaza cu apa, obtinandu-se o bautura energizanta cu o aroma deosebita.

Astfel, atunci cand bei ceai matcha, consumi integral frunzele de ceai, spre deosebire de modul traditional de preparare a ceaiului verde, ale carui frunze sunt inmuiate in apa prin infuzare si se consuma doar lichidul rezultat.

Din cauza modului diferit de preparare si consum, ceaiul matcha este o sursa mult mai concentrata de nutrienti decat ceaiul verde.

Cumpara ceai Matcha in varianta organica la cele mai mici preturi online!

 

Beneficiile ceaiului Matcha

Ceai matcha pudra

Alege o sursa organica de ceai matcha si bucura-te de toate beneficiile acestuia!

  • CAFEINA

Datorita continutului bogat de cafeina, ceaiul matcha poate fi privit ca o alternativa la cafea. Este vorba de o forma diferita de cafeina, cunoscuta drept teofilina, substanta care se elibereaza treptat si sustine acelasi nivel de energie pentru mai mult timp.

Cafeaua este o bautura extraordinara insa cofeina din cafea este absorbita rapid in oraganism, oferind energie pentru un scurt interval de timp. Daca nu vrei sa ai o scadere brusca de energie la doar cateva ore dupa consumul bauturii energizante, alege ceaiul matcha.

  • L-TEANINA

Consuma ceai matcha inainte medidatie pentru a-ti ajuta corpul sa se relaxeze in timp ce mintea pastreaza o stare de vigilenta. Compusul activ din frunzele de ceai verde, L-teanina, promoveaza producerea undelor afla in creier.

Te simti relaxata, fara acea stare caracteristica de somnolenta, ai claritate mentala, vigilenta si o mai mare putere de concentrare. Tot L-teanina ajuta organismul sa produca dopamina si serotonina, capabile sa-ti afecteze starea de spirit si buna dispozitie.

Matcha contine pana la cinci ori mai multa L-teanina decat ceaiul verde obisnuit, obtinut prin infuzare.

  • ECGC

Este bine sa consumi ceai matcha si atunci cand faci antrenamente de mare intensitate. Studiile clinice indica capacitatea epigalocatechinele (EGCG) de a ajuta atletii sa se recupereze dupa efort intens, reusind sa neutralizeze leziunile celulare cauzate de stres oxidativ.

Acelasi compus, s-a aratat promitator in lupta impotriva cancerului, diabet, boli cardiovasculare, anumite infectii virale, boli neurodegenerative dar si a kilogramelor in plus. Un studiu publicat in Journal of Chromatography raporteaza o concentratie de EGCG in ceaiul matcha de pana 137 ori de mai mare decat in ceaiul verde infuzat.

  • CLOROFILA

Pe langa motivele enumerate mai sus, ceaiul matcha se poate consuma si in perioadele de detoxifiere a organismului. Culoarea de un verde intens caracteristica ceaiului matcha este rezultatul unui nivel ridicat de clorofila.

Acest pigment din plante este responsabil de absorbtia luminii in procesul de fotosinteza si este un puternic detoxifiant, care poate ajuta la eliminarea toxinelor nedorite din organism.

Consumul zilnic al unei cesti de ceai matcha este o modalitate usoara de a incorpora detoxifierea in viata de zi cu zi.

 

Cum se prepara un ceai Matcha

Consumul acesteia sub forma de ceai nu este singura modalitate prin care te poti bucura de beneficiile pentru sanatate ale acestui superalimente. Desi tehnica este putin mai complicata decat simpla imersiune a unui pliculet de ceai in apa fierbinte, vei aprecia atat aroma cat si beneficiile acestui ceai.

Prepararea ceaiului Matcha are un efect relaxant si calmant, o adevarata terapie mindfulness. Nu-i momentul sa te grabesti. Bucura-te de intreaga ceremonie ca un adevarat cunoscator.

Pentru a pregati un ceai Matcha in mod traditional vei avea nevoie de: 1 lingurita de pudra de ceai verde Matcha, 300ml apa calda, un bol pentru pregatirea ceaiului (Chawan), o lingurita din bambus (Chashaku) si pamatuful special (Chasen).

Cum se face ceai matcha 1

Cerne o lingurita de pudra de ceai verde, folosind o strecuratoare si lingurita din bambus. Astfel indepartezi bucatile mari si obtii o spuma mai consistenta.

Cum se face ceai matcha 3

Adauga in bol o parte din apa calda de apa calda (max. 70 grade Celsius – apa dinainte de momentul de a da in clocot).

Cum se face ceai matcha 2

Amesteca bine folosind pamatuful, pana obtii o spuma la suprafata ceaiului. Miscarile se executa in zig-zag.

Cum se face ceai matcha 4

Toarna treptat si restul cantitatii de apa, amestecand incontinuu.

Ceai matcha traditional

Toarna ceaiul in cesti si serveste.

 

Alte moduri de a consuma pudra de ceai verde Matcha

Avand un usor gust de iarna proaspata, se poate introduce in smoothie-uri, shake-uri cu iaurt,budinci, inghetate, crème de branza dar si in dulciurile preparate la cuptor. Dupa ce te familiarizezi cu gustul, il poti presara peste legume si salate, sau il poti introduce in diferite preparate, precum tabbouleh sau salata de vinete.

Iti propunem:

Latte cu matcha

Latte rece din pudra de matcha

Trezeste-te in fiecare dimineata cu o bautura revigoranta si nutritiva. Matcha este o pudra din ceai verde cu efecte energizante si o aroma deosebita.

Datorita continutului bogat de cafeina, matcha poate fi o alternativa la cafea. Vorbim insa de un alt tip de cafeina – teofilina, o substanta cu eliberare treptata care se absoarbe greu in organism si sustine un nivel ridicat al energiei pentru mai mult timp.

Aceeasi bautura relaxeaza si da o stare de bine datorita continutului de L-teanina din matcha. L-teanina promoveaza producerea undelor afla, dopaminei si serotoninei. In acelasi timp, epigalocatechiele din match ajuta la recuperare dupa un efort intens iar clorofila ajuta la eliminarea toxinelor din organism.

Ai toate motivele sa-ti incepi dimineata cu aceasta bautura extraordinara.

Ingrediente:

  • 1 lingurita de pudra de Matcha
  • 1 lingurita de apa fierbinte
  • O cana de lapte de migdale
  • 1-2 lingurite de sirop de agave sau miere
  • Cateva cuburi de gheata

Latte cu matcha

Intr-un borcan cu capac amesteca pudra de matcha cu putina apa fierbinte, folosind o lingurita sau pamatuful special. Omogenizeaza bine pana se formeaza o pasta. Adauga treptat laptele, amestecand in continuu pentru a nu se forma cocoloase. Dizolva siropul de agave si fileteaza capacul. Agita bine borcanul. Transfera bautura in doua pahare, cat sa acopere 2/3 din suprafata.

Completeaza fiecare pahar de latte cu cateva cuburi de gheata.

Daca servesti bautura invitatilor si vrei sa impresionezi, completeaza paharul cu spuma de lapte. O poti consuma in locul cafelei obisnuite de dimineata sau oricand ai nevoie de un boost de energie, inainte de o sedinta de fitness sau cand ai mult de lucru la birou.

Cofeina este eliberata si absorbita lent in organism, evitandu-se astfel, starile de hiperexcibilitate caracteristice bauturile obisnuite preparate din cafea.*** Poti folosi lapte rece daca preferi un latte rece. Daca vrei sa-l serveste rece, poti adauga si cateva cuburi de gheata.

Prajitura lava cake cu ceai verde Matcha

Daca esti un fan al pudrei de ceai verde Matcha si vrei s-o incorporezi in cat mai multe retete, iata o reteta pe gustul tau: lava cake. Folosind cele mai fine ingrediente si avand la baza o tehnica foolproof, te cucereste prin amestecul de arome si texturi.

Ingrediente:

  • 100g ciocolata alba
  • 4 linguri de faina alba
  • 6 linguri de zahar tos
  • 2 oua organice (plus un albus)
  • 3 linguri de unt gras la temperatura cmerei
  • 1 lingura pudra matcha
  • Un praf de sare

Topeste ciocolata in bain marie sau intr-un vas termorezistent introdus in cuptorul cu microunde timp de 10 secunde. Las-o sa se raceasca.

Lava cake cu ceai verde matcha

Intr-un castron inalt toarna zaharul tos, ouale si untul. Bate-le cu un tel sau cu ajutorul mixerului manual pana se omogenizeaza complet. Adauga ciocolata ajunsa la temperatura camerei si mixeaza din noua.

Reteta de prajitura cu ceai verde matcha

Adauga si ingredientele uscate, faina si matcha si omogenizeaza bine. Da alatual la rece timp de minim o ora.

Prajitura cu ceai verde matcha

Unge cu unt doua forme Ramekin si toarna aluatul. Coace prajitura lava cake cu ceai verde Matcha in cuptorul preincalzit la 200C pentru 10-15 minute, in functie de cat de cleios vrei sa fie mijlocul.

Prajitura lava cake cu ceai verde matcha vas

Secretul unui lava cake este temperatura ridicata si timpii redusi de coacere care permit interiorului sa ramana moale.

Lava cake cu ceai matcha

Rastoarna prajitura pe farfuriuta si serveste-o pudrata cu zahar, alaturi de siropul preferat, sos de fructe sau o lingurita de inghetata.

Reteta lava cake cu ceai matcha

Chec cu pudra Matcha

Numai coloritul te indeamna sa-l savurezi langa o ceasca de ceai! Un chec colorat, cu o aroma fina de matcha, pufos si gustos.

Ingrediente:

  • 6 oua
  • 1 cana si jumatate de faina
  • 1 cana de zahar (sau doua treimi)
  • ½ cana ulei
  • 1 lingura pudra de matcha
  • Esenta de vanilie
  • Praf de copt
  • 1 varf de cutit de sare

Chec cu pudra matcha

Separa albusurile de galbenusuri.

Bate albusurile cu zahar cu ajutorul mixerului. Zaharul se adauga treptat pana se obtine o compozitie stabila care nu cade din bol daca este inclinata.

Separat se freaca galbenusurile cu ulei, adaugat si el treptat pana se omogenizeaza perfect. Se adauga pudra de matcha, vanilia si praful de sare. Galbenusurile se omogineaza in compozitia de albusuri batute cu ajutorul unei lingure de lemn, prin miscari usoare, de jos in sus.

Faina se amesteca cu praful de copt si cu sarea si se incorporeaza si ea in aluat.

Se ung doua tavi de chec sau o tava obisnuita de cuptor si se toarna compozitia.

Se introduc tavile in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius si se coc timp de 30-40 de minute pana prinde o crusta frumoasa si scobitoarea introdusa in centrul checului iese curata.


  •  
  •  
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

dyfashion.ro

Logo mic revista fucsia

Fucsia – O diferenta de nuanta in viata femeii moderne!

answear.ro