zoot

Cea mai sanatoasa paine pentru consum

Painea este un aliment de baza in alimentatia romanilor si putini sunt aceia care pot renunta cu usurinta la ea. Pentru acestia din urma venim cu cinci tipuri de paine sanatoasa pe care o pot include in dieta zilnica. Totul se reduce la calitatea produsului si consumul moderat al acesteia.

  1. Painea proteica

Paine proteica pro fusionCompozitia nutritiva a acesteia a fost gandita special pentru o dieta low-carb. Este o paine cu un continut ridicat de proteine, saraca in carbohidrati si cu un indice glicemic scazut. Este imbogatita cu diferite tipuri de seminte.

  1. Painea din cereale antice

Paine quinoa le pain des fleursPrecum quinoa. La fel ca si painea proteica, este o optiune grozava pentru a creste masa musculara, fiind bogata in proteina. Quinoa este o proteina completa care contine toti cei noua amino acizi esentiali pe care organismul nu-i poate sintetiza. In plus, nu contine gluten.

  1. Painea din grau integral

Paine grau intreg vel pitarPainea integrala este obtinuta prin macinarea integrala a bobului de grau, pastrandu-se, astfel, in intregime, fibrele, vitaminele si mineralele. Alege o paine integrala fara E-uri si conservati, cu o cantitate cat mai mica de glucide si mai mare de fibre.

  1. Painea de secara

Paine de secara benecolSecara este incarcata de fibre, contine calciu, vitamina E, potasiu si fier. In comparatie cu faina de grau, faina de seara este mai valoroasa din punct de vedetere nutritiv. Secara este greu de rafinat si are un continut de gluten mai scazut. Alege o paine fabricata 100% din faina de secara.

  1. Painea cu maia

Maiaua este una dintre cele mai vechi forme de cereale fermentate iar procesul de fermentare imbunatateste profilul nutritional al painii. Este mult mai usor de digerat, chiar si pentru persoanele cu sensibilitate la gluten. O sursa delicioasa de probiotice, painea cu maia ajuta la imbunatatirea digestiei intr-o masura mai mare decat painea dospita cu drojdie.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.