zoot

Cea mai noua tehnica de colorare a parului

Este iesita din comun si a capatat o notorietate deosebita intr-un timp atat de scurt, noua tehnica de colorare a parului i-a surprins si pe cei mai indrazneti vizionari. Are la baza o bucata de plexiglass si o spatula dar stai, devine chiar mai interesant!

Dezvoltatoarea tehnicii, Chiala Marvici, colorist pentru Redken s-a inspirat dintr-o pictura in mai multe tonuri din apartamentul sau. Dupa un somn creativ, coloristei i-a venit ideea sa transpuna multitudinea de straturi colorate pe firul de par. Solutia concreta pentru a transpune viziunea in practica nu s-a lasat mult asteptata, luand nastere cea mai noua tehnica de colorare, numita de catre autoare “hand-pressed“.

Cum se realizeaza?

Pe o bucata de plexiglass, lata 15 cm, se creeaza designul dorit, de la dungi verticale, la cercuri, vartejuri etc, folosind vopsea de par in diferite nuante. Parul se sectioneaza pe orizontala si se aseaza plat peste plexiglass. Cu ajutorul unei spatule se satureaza sectiunea de par de vopsea iar culorile se amesteca armonios si natural. Ulterior, se trage plexiglass-ul si se continua cu celelalte sectiuni.

Procesul este unul mai rapid decat balayage-ul si chiar suvitele realizate cu ajutorul foliei, rapindu-ti undeva intre cinci si treizeci de minute, in functie de lungimea parului si numarul de sectiuni. Efectul este similar tehnicilor clasice, dandu-ti acelasi aspect natural care reflecta lumina si-ti incadreaza chipul strategic.

Priveste mai jos un scurt videoclip realizat chiar de catre dezvoltatoare tehnicii:

A video posted by Chiala Marvici (@chialamarvici) on

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.