zoot

Cea mai buna sare pentru un stil de viata sanatos

Cea mai sanatoasa sare

Nu trebuie sa renunti complet la sare insa trebuie sa fii atenta la cantitatea si calitatea sarii pe care o consumi. Chiar daca alegi o sare pura, nerafinata, tot trebuie sa fii atent(a) sa nu depasesti doza zilnica recomandata.

Doza zilnica recomandata de sare:

  • USDA (Departamentul de Agricultura al Statelor Unite) : 2300 mg sodiu / zi (6g sare sau echivalentul unei lingurite de sare)
  • AHA (Asociatia Americana de Cardiologie): 1500 mg sodiu /zi (3.75g sare sau echivalentul a trei patrimi dintr-o lingurita de sare)
  • AND (Academia de Nutritie si Dietetica) 1500-2300mg sodiu / zi

Sarea roz de Himalaya

Este cea mai pura sare din lume, neatinsa de poluara specifica marilor si oceanelor actuale. Sarea de Himalaya se exploateaza manual de la peste 1500 de metri adancime din muntii Himalaya. Nu este rafinata si nici iodata, contine 84 de minerale care se regasesc natural in componenta corpului uman si are un gust pur. Este preferata bucatarilor, nu numai ca sareaza, confera si un gust deosebit preparatelor culinare. Nefiind fortifiata cu iod in procesul de fabricatie, asigura-te ca consumi suficiente surse naturale de iod.

Sarea de mare

Sarea de mare este minim procesata, obtinandu-se prin evaporarea apei sarate de mare. Pastreaza multe dintre mineralele esentiale pentru sanatatea sistemului nervos si cardiovascular. Tocmai pentru ca in continutul acesteia se regasesc minerale, continutul sodiul poate descreste cu pana la 40%. Cu toate acestea, poti fi tentat sa folosesti o cantitate mai mare pentru a obtine gustul sarat. In functie de sursa de provenienta, sarea de mare poate contine diferite cantitati de iod, necesar pentru reglarea functiei tiroidiene, difera in materie de gust si culoare.

Sarea pe baza de clorura de potasiu

Folosita cu precadere in dieta hiposodata de catre hipertensivi, inlocuieste o parte din clorura de sodiu cu cea de potasiu si se adauga alimentelor in mod obisnuit, in locul sarii de bucatarie. Se recomanda de catre mediul curant.

Desi este important sa alegi cea mai buna sare pentru sanatatea ta si a familiei tale, nu uita ca vinovata de excesul consumului de sodiu nu este neaparat sarea pe care o adaugam in mancare ci sarea adaugata in alimentele procesate pe care le cumparam din comert si din restaurantele de tip fast-food. Tocmai de aceea este indicat sa consumi cat mai multa hrana cruda sau preparata acasa, pentru a gestiona rational cantitatea de sare folosita.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.