zoot

Ce-ti spun unghiile despre starea ta de sanatate?

Unghiile, iti pot da primele semne ale unei deficiente sau simptome, de aceea, trebuie sa fii foarte atenta cand vine vorba de anumite schimbari pe care le poti avea asupra unghiilor:

Ce spun unghiile despre starea ta de sanatate

Unghiile exfoliate sau zdrobite

La fel ca pielea, pe parcursul trecerii timpului, unghiile devin mai uscate, fapt ce duce la exfolierea si zdrobirea acestora. Insa, in cazul in care unghiile sanatoase devin extrem de uscate, exfoliate si deteriorate, se poate vorbi de un deficit de vitamine, precum zinc sau fier sau poate fi efectul unui tip de medicamentatie. Pentru a scapa de acest neajuns, foloseste un tratament pentru unghii cumparat, renunta la acetona si foloseste o crema de maini ce contine acid lactic. De asemenea, incearca sa adaugi in alimentatie si un plus de lapte, oua si carne rosie.

Mici santuri orizontale pe unghii

Aceste linii se numesc „ linii beau” si sunt cauzate de cele mai multe ori de stres, febra ridicata cauzata de gripa sau pur si simplu de traumatisme ale unghiilor. In cazul acestor linii, nu poti face mare lucru ci doar sa astepti si sa iti protejezi unghia cu un filler de calitate care umple aceste spatii.

O dunga intunecata la baza unghiei

Aceasta dunga apare in momentul in care se administreaza un tratament cu antibiotice, insa, in anumite cazuri mai rare si mai grave, aceasta dunga poate fi un melanom pentru ca, cancerul de piele se poate dezvolta si la unghie. In cazul in care observi o astfel de dunga, fa o programare la dermatolog.

Unghia ingalbenita

Da, nu este deloc atractiva, insa, cu siguranta nu este alarmanta. In cele mai multe cazuri, nu este nimic altceva decat efectul unei oje ce are o culoare mai inchisa. De asemenea, poate fi si efectul nicotinei asupra unghiei. Pentru a elimina aceasta tenta de galben, tine-ti mainile timp de 10 minute intr-o solutie formata din suc de lamaie sau otet si apa si fa o pauza de la nuantele inchise, daca nu folosesti top coat.

Semiluna albicioasa

In acest caz, nimic nu este anormal. In popor se zice ca acestea determina gradul lipsei de calciu din organism, insa, nu este deloc asa. Dar, daca te incomodeaza atat de tare, poti opta pentru a aplica mereu un lac de unghii colorat.

Mici pete albe pe unghie

Rosul unghiilor duce la stoparea productiei naturala de pigment, fapt ce duce la crearea de pete albe. Daca petele sunt iesite si in relief, acestea pot fi mici pete de keratina deschidratata.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.