zoot

Ce spune machiajul despre tine? Fii cu ochii-n patru!

Studiile arata ca femeile atragatoare au mai mult succes in viata, mai multe sanse de a pune mana pe slujba dorita, castiga mai mult si se bucura de promovari. Nu numai ca oamenii sunt, chiar daca doar la nivel inconstient, extrem de superficiali, pot fi si usor de manipulat prin machiaj. Un studiu de referinta in acest sens al doctorului Stock si altii din 2011 care arata cum machiajul nu numai ca poate creste indicele atractivitatii la o femeie dar poate schimba perceptiile asupra nivelului sau de competente, increderea dar si caldura pe care o emana.

Diferite tipuri de machiaj
Diferite tipuri de machiaj 1) fara machiaj 2) machiaj natural 3) machiaj de birou 4) machiaj de seara glam. Sursa Foto
  • Pentru un machiaj de zi, invata sa realizezi acel “No makeup” makeup, in care trasaturile fetei sunt atent evidentiate de un machiaj care nici macar nu se vede si este aproape imperceptibil de catre cei din jur. Asta nu inseamna ca nu exista si ca nu iti da incredere in sine la nivel inconstient. Mici imperfectiuni ale tenului precum cearcane si cosuri sunt acoperite discret, forma sprancenelor este naturala iar buzele sunt hidratate de un balsam usor colorat.
  • Nu exagera cu machiajul atunci cand contextul este unul formal, genele lungi si dese, tenul atent sculpatat prin contur si iluminare, buzele in nuante puternice si moderne pastreaza-le in cazul unui machiaj de seara.
  • Cand te simti increzatoare si expresiva, adopta un machiaj ochi de pisica. Iti va pune in evidenta feminitatea, accentuandu-ti senzualitatea.
  • Cand vrei sa fii misterioasa, opteaza pentru un smokey eyes, unul din machiajele preferate de barbati si adoptate de femeile increzatoare in sine si extrem de senzuale.
  • Adopta un machiaj in nuante neutre sau pastel atunci cand vrei sa pari inocenta dar in acelasi timp plina de vitalitate, romantica si inocenta.
  • Orice tip de machiaj ai alege, in functie de preferinte si context, uita-te bine in oglinda inainte de a iesi din casa si intreaba-te “Ce spune acest machiaj despre mine?” Daca afara inca este zi, n-ar strica sa-ti admiri opera in lumina naturala a soarelui, vei fi surprinsa sa observi difernta pe cata vreme obisnuiesti sa iti verifici machiajul doar la lumina camerei.

Vezi si alte articole din categoria MACHIAJ

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.