zoot

Ce se intampla cand dormi machiata?

Dormi machiata

Sa dormi cu machiajul pe fata nu este o idee inteleapta. Nici pentru piele, nici pentru cearceafuri. Te gandesti: Este tarziu. Sunt obosita. Care ar fi cel mai rau lucru care se poate intampla daca dorm machiata in seara asta? Afla in randurile de mai jos.

Te poti trezi cu cosuri

Pielea este acoperita de pori. Prin intermediul porilor, sebuumul produs de glandele sebacee  circula spre suprafata pielii. Sebuumul este un lubrifiant natural care hidrateaza pielea si indeparteaza celulele moarte si alti factori iritanti din pori.

Foarte multe produse cosmetice contin ingrediente, precum siliconi, care blocheaza porii. Atunci cand porii sunt blocati, secretia de sebuum, de altfel normala, ramane captiva. Punctele negre – comedoanele si cosurile se formeaza cand celulele moarte, uleiul si machiajul raman captive in pori si sufoca pielea. Cele mai afectate sunt femeile cu piele predispusa la acnee.

Porii infundati sunt precursurii pielii terne si lipsite de viata, cu cosuri.

Pari mai obosita

Pielea, ca orice organ al corpului, se regenereaza cand dormim.

Machiajul ramas pe fata interfereaza cu procesul natural de regenerare a pielii. Nu permite pielii sa respire. Dupa o noapte in care ai dormit cu machiajul pe fata, ai nevoie de mai multe zile pentru a readuce pielea la starea initiala si echilibru.

Cand pielea nu se mai regenereaza, imbatraneste mai repede, se usuca, dezvolta riduri si le accentueaza pe cele existente.

Poti imbatrani prematur

Si celulele sunt afectata de machiajul ramas pe fata peste noapte. Machiajul purtat pe timp de zi poate atrage si retine poluanti din mediu si radicali liberi care pot deteriora celulele pielii, inclusiv colagenul, ceea ce poate duce inclusiv la imbatranirea prematura.

Iti poti irita ochii

Genele ne protejeaza ochii de praf, polen si poluanti din mediul inconjurator. Atunci cand nu ne spalam pe ochi, aceste resturi, alaturi de reziduurile de machiaj vor determina sistemul imunitar sa lupte impotriva unei posibile infectii. Rezultatul? Ochi rosii, umflati, obositi si iritati.

Iti poti rupe genele si afecta ochii

Rimelul intarit pe gene, prin frecare cu fata de perna, poate determina genele sa se rupa. O geana rupta sau reziduuri de machiaj pot ajunge in ochi si-ti pot zgaria corneea. Iar daca asta nu te sperie suficient, gandul ca-ti poate aparea un urcior la ochi o poate face.

Patezi lenjeria

Cand dormi machiata, lasi reziduurile de machiaj si murdarie pe asternuturi. Daca nu-ti schimbi asternuturile, seara urmatoare vei aseza o piele curata pe o lenjerie de pat plina de bacterii.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.