zoot

Ce sa faci pentru a nu te ingrasa de sarbatori? Un nou studiu arata ca…

Chiar daca numai ai ciuguli din gustarile preparate pentru masa festiva de Craciun, tot ai consuma probabil mai mult decat o faci in mod obisnuit. Si asta pentru ca bucataria traditionala romaneasca este hipercalorica de sarbatori.

Vestile linistitoare vin din partea unui studiu al expertilor de la Universitatea Bath. Acestia au descoperit ca 45 de minute de activitate fizica te pot ajuta sa iti mentii greutatea de sarbatori, desi vei consuma mult mai multe calorii decat poti pierde in cadrul unei sesiuni de exercitii. Activitatea fizica de trei sferturi de ora va regla nivelul zaharului din sange si va preveni eventuale modificari survenite in organism ca urmare a supra-alimentarii de Craciun.

45 de minute de alergat pe banda te vor ajuta sa iti mentii greutatea de sarbatori! – Studiu Universitatea Bath

Subiectii au fost impartiti in doua grupe: activi si sedentari. Sedentarilor li s-a cerut sa isi creasca aportul calori cu pana la 50% iar celor activi, cu 70%. Participantii activi au alergat in fiecare zi 45 de minute pe banda de alergat. La sfarsitul celor 10 zile de studiu, sedentarii au inregistrat schimbari nefavorabile la nivelul zaharului din organism si incetinirea metabolismului, pe cand cei activi, desi au consumat mai multe calorii, n-au manifestat nicio schimbare.

Cum sa nu te ingrasi de sarbatori. Banda de alergat Fitmax.ro
Cum sa nu te ingrasi de sarbatori. Banda de alergat Fitmax.ro

Asa ca, doamnelor, la treaba. Daca nu aveti o banda de alergat acasa si nicio bicileta eliptica, este momentul ideal sa va faceti cadou de Craciun un abonament la sala de fitness sau sa adoptati un obicei constructiv: acela de a alerga timp de 45 de minute in fiecare zi in parc, sau in jurul blocului.

Sursa: DailyMail

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.