zoot

Ce-ar trebui sa stii inainte sa mergi la dermatolog?

Pentru multi dintre noi, chiar si cea mai simpla vizita la medic, fie ea la medicul stomatolog sau dermatolog, poate fi un chin, evident, pentru fiecare dintre noi, din diferite motive, fie temeri, lipsa de rabdare, timp sau neincredere.

Ce ar trebui sa stii inainte sa mergi la dermatolog

De ce ar trebui sa mergi la un medic dermatolog?

In primul rand, trebuie sa stim ca o vizita la medicul dermatolog nu trebuie amanata in niciun caz. De ce ? Pentru ca, aceasta, de multe ori, ne poate salva viata. Ce nu stim multi dintre noi este ca cel mai agresiv tip de cancer si anume cancerul de piele, se poate manifesta printr-o simplu alunita sau printr-un simplu semn pe piele, de aceea, cu cat este descoperit semnul mai devreme, cancerul poate fi vindecat.

Trebuie sa stii ca medicul dermatolog se ocupa strict de problemele medicale care afecteaza pielea, dar in niciun caz de tratamentele faciale pentru ca, aceste tratamente intra aria de activitate a cosmeticienilor. Medicul dermatolog poate efectua si tratamente cu laser sau injectii cu botox/ acid hialuronic, aceste interventii fiind chiar recomandate sa fie executate la un medic dermatolog, licentiat in astfel de actiuni, in caz contrar, pot aparea de la infectii ale tesutului cutanat pana la mutilari pe viata.

 

Ce-ar trebui sa stii inainte sa mergi la medicul dermatolog

Alege cu atentie medicul dermatolog. Recomandarile din partea prietenilor si familiei iti pot fi de ajutor, dar si review-urile medicilor pe care le gasesti pe site-urile de specialitate si forumuri. Poti alege sa mergi cu o trimitere din partea medicului de familie, verificand ce proceduri si tratamente sunt acoperite de asigurarea de sanatate.

Ulterior, dupa ce te-ai hotarat asupra medicului dermatolog, este necesar sa faci o mica cercetare asupra istoricului familiei tale in ceea ce priveste cazurile de cancer, bolile de piele si problemele pe care la-ai fi putut mostenii. Asigura-te ca ai o lista cu medicamentele pe care le iei si produsele cosmetice pe care le utilizezi in mod obisnuit. Daca ai mai recurs la un tratament anterior si nu a functionat, trebuie sa specifici asta.

Mai mult, noteaza-ti cateva intrebari pe care vrei sa i le adresezi medicului si aspecte asupra carora ai nevoie de lamuriri (alunite, pete, discoloratiuni neobisnuite etc). Este extrem de important sa ai o relatie deschisa cu medicul tau dermatolog si sa iei in considerare fiecare sfat pe care ti-l da, precum sfaturi de prevenire a bolilor dermatologice. Intrebati-l de cele mai simple sfaturi de ingrijire a pielii. De multe ori, ingrijirea pielii nu necesita preturi exagerat de mari, insa, medicul dermatolog doreste sa vada deschidere din partea ta.

Nu te machia inainte de vizita la dermatolog! Chiar daca ai o acnee inestetica sau un caz pronuntat de rozacee, medicul dermatolog este interesat de conditia pielii tale, mai putin de uniformitatea culorii tenului tau.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.