zoot

Ce-ar trebui sa stii inainte de a te pensa cu ata

Foarte populara si o vechime de sute de ani in Orientul Mijlociu, pensatul cu ata a devenit o alternativa la pensatul cu ceara, zahar sau penseta. Are o serie de particularitati si vine cu numeroase beneficii pe care trebuie sa le cunosti:

Pensat cu ata

Nu doare atat de tare

Multe femei se tem de pensatul cu ata tocmai datorita presupusei dureri. Desi exista un anumit grad de disconfort si o senzatie mai putin obisnuita, durerea resimtita in timpul pensarii cu ata tine mai mult de priceperea cosmeticienei si pragul pragul propriu de durere. Disconfortul se simte mai pronuntat in prima faza, pana se obisnuieste pielea cu durerea.

Este mai rapida

Pensatul cu ata este o procedura mai rapida decat indepartarea firelor de par cu penseta si asta pentru ca se pot indeparta concomitent mai multe fire de par dintr-o singura miscare. Bineinteles, timpii depind, din nou, de dexteritatea celei sau celui care executa procedura cat si de complexitatea lucrarii.

Este mai precisa

Pensatul cu ata se bucuara de precizie. Chiar si cele mai mici fire de par pot fi smulse din foliculi, fara a se lasa in urma radacina sau fire de par crescute sub piele. Cea sau cel care efectueaza procedura se bucura de un control total, putand opta pentru indepartarea unui singur fir de par sau a unei linii intregi.

Irita mai putin pielea

In mod normal, pensatul cu ata nu irita pielea, fiind indicat si pentru persoanele cu pielea sensibila. Spre deosebire de indepartarea firelor de par cu ceara, roseata dispare mai repede si nu trebuie sa amani procedura pentru zilele in care nu ai ceva foarte important de facut.

Este igienic

Dupa fiecare sedinta de pensat, firul de ata, singurul care-ti atinge pielea, se arunca. Nu exista astfel riscul ca penseta sa nu fie corect dezinfectata sau ceara sa nu fie de unica folosinta. Astfel, nu provoaca eruptii acneice, nu-ti inroseste pielea si nici nu provoaca iritatii.

Firul de par creste mai greu dupa pensatul cu ata

Astfel incat vizitele la salon sunt mai rare. Spre deosebire de indepartarea firelor de par cu penseta, cand exista riscul ca firul de par se rupa, firul este indepartat cu tot cu radacina. Asta se traduce prin mai mult timp liber si bani economisiti. In plus, repeta procedura suficient de des si rezultatele pot deveni permanente.`

Nu este o procedura comuna

Si nu o vei regasi in oferta celor mai multe saloane de cosmetica. Astfel, daca vrei sa te pensezi cu ata, va trebui sa suni in prealabil la salon pentru a te informa de disponibilitatea acestui serviciu.

Se poate folosi si pentru alte zone ale fetei

Pensatul cu atata este o modalitate usoara de a indeparta parul nedorit si de pe alte suprafete ale pielii, precum puful de pe fata si mustata.

Epilare cu atata mustata

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.