zoot

Ce anume iti inhiba dorinta sexuala?

Cum ai defini o femeie sexuala? In urma cercetarilor Andersen si Cyranowski afirma

Aceste femei se caracterizeaza ca fiind romantice sau pasionale, ca avand un comportament deschis fata de relatiile si experientele romantice sau sexuale. Tind sa fie mai liberale in atitudinile lor sexuale si nu sunt inhibate de constrangeri sociale precum propria constiinta de sine sau jena (Journal of Personality and Social Psychology – 1994)

Deteriorarea imaginii de sine.

Deteriorarea imaginii de sine are mult de-a face cu scaderea libidoului. Studiile demonstreaza ca perceptiile sotiilor fata de propria atractivitate poate determina pana la 19% din variatia satisfactiei maritale. De ce? Gradul de atractivitate perceput este strans legat de manifestarea dorintei sexuale si angajarea in comportamente sexuale (Sursa).

Vorbim aici de perceptii, de felul in care tu te vezi si nu are nicio legatura cu indicele corporal sau raportul talie-solduri. Sunt femei cu o greutate normala, cu trasaturi faciale feminine care pur si simplu nu se percep ca fiind atractive. Totul este in mintea ta.

Atata vreme cat tu nu te simti confortabil si impacata cu propriul corp, degeaba partenerul tau te gaseste atractiva. Din pacate nu este suficient pentru a-ti schimba perceptiile atat de adanc inradacinate in mintea ta. Poate ti-ai format o definitie total eronata a frumusetii si pe cata vreme nu ai 90-60-90, nu poti trai cu tine. Nu este tocmai o asteptare realista din partea ta. Pe cata vreme dorinta de perfectionare te impulsioneaza sa devii ma buna, asteptarile nerealiste iti sapa groapa propriei nefericiri.

Libido scazut datorita unei proaste imagini de sine. Foto - freedigital photos.net
Foto – freedigital photos.net

 

Instalarea stresului.

Libidoul este adesea primul lucru afectat la femeile care sunt stressate. Este modul organismului de a spune – Nu am timp pentru a a face copii, asa ca am de gand sa ma inchid pentru o vreme ca sa pot sa relationez cu ceea ce mi se intampla acum (Sursa)

Si sunt atatea cauze ale stresului zilnic extern – fie ca se produc schimbari majore in viata ta precum aparitia unui copil sau schimbarea domiciului, jobul este din ce in ce mai stresant si resursele financiare din ce in ce mai precare – incat sexul este probabil ultimul lucru la care te gandesti. Si daca tot trebuie sa o faci, acesta devine mai degraba ca inca o indatorire in plus.
Libido scazut datorita stresului. Foto - freedigital photos.net
Foto – freedigital photos.net

Pierderea conditiei fizice

Sunt evidente stiintificare care confirma ca un nivel crescul al testosteronului si al adrenalinei duc la cresterea libidoului. Ceea ce este si mai interesant este faptul ca activitatea fizica are si un efect pozitiv in stoparea problemelor care au dus la scaderea libidoului – Chris Jones – Presedintele sectiei de fiziologie a Nuffield Health (Sursa)

Atata vreme cat inainte puteai alerga 10 ture de parc si acum ti se taie rasuflarea dupa ce urci trei etaje pe scari – de unde rezistenta si disponibilitatea pentru o partida de sex pasionala? Studii peste studii arata ca persoanele care fac exercitii fizice regulat si au o viata activa, manifesta un lubidou mai ridicat. Aceste persoane arata mai bine si se simt mai atractive, au o rezistenta fizica sporita si o mai buna elasticitate.
Libido scazut datorita lipsei activitatii fizice. Foto - freedigital photos.net
Foto – freedigital photos.net

O dieta precara

Studiile arata ca disfunctia sexuala este comuna femeilor cu tulburari in alimentatie – chit ca este vorba de pierderea libidoului, anxietate sexuala sau evitarea completa a relatiilor sexuale (Sursa)

Este normal ca atunci cand iti reduci aportul caloric sa te simti slabita si fara chef de viata. Cu doar un mar pe zi si matele chioraind de foame – cum sa mai ai pofta de sex? Dupa 2 BigMc-uri infulecate pe nerasuflate – cum sa sari instant in asternut? In schimb, o dieta echilibrata care ii ofera corpului tau necesarul de nutrienti si energie, iti da instant o stare de bine.
Libido scazut datorita unei diete restrictive. Foto - freedigital photos.net
Foto – freedigital photos.net

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.