Cauti impletituri par lung sau mediu?
Acest articol a fost special gandit pentru tine. Parcurgandu-l, vei afla 10 tehnici de impletit parul care stau la baza celor mai sofisticate coafuri. Inarmeaza-te cu rabdare si perseverenta. Insuseste-ti tehnicile si lasa-te inspirata de galeriile foto.
1. Impletituri par FRANTUZESTI
O tehnica extrem de versatila este impletitura spic. Cu ajutorul acesteia vei putea crea coafuri sofisticate care ies din sfera clasicului.
Priveste acest tutorial pas cu pas din partea Twist Me Pretty
Pentru a-ti insusi aceasta tehnica va trebui sa ai ceva rabdare si perseverenta. Nimanui nu i-a iesit impletitura spic din prima. Pentru un plus de control iti vei sectiona parul si vei izola intr-o coada de cal partea superioara pe care o vei imparti in trei sectiuni.
Iti amintesti principiul impletiturii in trei? Singura diferenta dintre clasica impletitura in trei suvite si impletitura frantuzeasca consta in faptul ca sectiunile laterale se imbogatesc permanent cu noi suvite de par din exterior.
Dupa cum vezi, poti sa-ti faci diverse coafuri pe par lung si mediu pornind de la impletitura frantuzeasca iar una dintre preferatele noastre este motul in varfului capului cu un twist.
Un coc spectaculos poti obtine plecand de la aceasta tehnica. Daca ai par lung sau mediu dar si o gogoasa de par la dispozitie, iti propunem sa incerci aceasta coafura. Este mai simpla decat pare. Pregateste-te sa impletesti in jurul gogosii de par.
- Prinde-ti o coada de cal inalta si introdu-o prin orificiul gogosii, lasand o singura suvita de par afara.
- Distribuie parul uniform peste gogoasa de par.
- Gaseste suvita de par lasata afara, ia o sectiune de par de deasupra, imparte-o in doua si porneste o impletitura spic in jurul gogosii.
- Cand nu mai ai par de incorporat, continua sa impletesti in trei, trece impletitura in jurul gogosii si fixeaza cu agrafe.
2. Impletituri par OLANDEZE
Singura deosebire intre impletitura frantuzeasca clasica (spic) si cea inversa (olandeza) consta in faptul ca sectiunile laterale nu ajung in mijloc peste sectiunea de mijloc ci pe dedesubt.
Hai sa ne insusim aceasta tehnica:
Daca stii sa impletesti spic, vei sti si impletitura de par olandeza.
Este ca atunci cand impletesti in trei suvite (a, b si c) doar ca sectiunea ‘a’ nu va mai ajunge in mijloc peste sectiunea ‘b’, ci pe sub sectiunea ‘b’ (b,a,c). La fel ‘c’ nu va mai ajunge in mijloc peste ‘a’, ci pe sub ‘a’ (b,c,a). Bineinteles, sectiunile laterale se vor imbogati de fiecare data cu suvite de par din exterior, astfel incat sa iti cuprinda intreaga podoaba capilara.
Priveste diferentele dintre cele doua tipuri de impletituri par:
O variatiune pe aceasta tema este impletitura box braid. Practic, iti faci o carare pe mijloc si doua codite impletite olandeze. Pornind de la aceasta baza poti construi numeroase coafuri pe par lung, ideale pentru vara. Inspira-te din tutorialul Twist Me Pretty.
Iti mai propunem un tip de impletituri par care noua ne place si este la moda.
Pornind de la tehnica de impletit olandeza vei obtine o coafura mohawk (cu creasta). Pentru aceasta impletitura ai nevoie de un par lung si cu foarte mult volum. Onduleaza-l sau creponeaza-l inainte.
- Separa partea frontala a parului, apleaca-ti usor capul in fata si porneste o impletitura spic din crestetul capului pana la linia parului din fata.
- De la linia parului intoarce impletitura si continua cu o impletitura olandeza care se imbogateste si cu par din partile laterale.
- Se fixeaza la baza gatului intr-o coada de cal, se ascunde elasticul si se tapeaza parul pe lungime.
3. Impletituri par tip BENTITE
Acum ca detii tehnicile de impletituri frantuzesti (spic si olandeze) poti crea diverse impletituri tip bentita. Ceea ce este minunat la aceste tipuri de impletituri este tocmai faptul ca nu ai nevoie de par lung pentru a purta impletituri iar timpul de executie descreste considerabil. Se pot face si pe par mediu sau scurt.
Mai mult, daca te-ai saturat de breton, un mod simplu ca acesta sa nu iti mai acopere fruntea este sa pornesti o astfel de impletitura dintr-o parte.
Cand realizezi impletituri bentita te poti ajuta atat de tehnicile de impletituri frantuzesti cat si de alte tehnici de impletit precum funie sau coada de peste (tehnici despre care discutam mai jos).
Pot avea la baza impletitura frantuzeasca clasica sau cea inversata, executata pe jumatate: numai sectiunea laterala din dreapta va fi imbogatita cu suvite de par din interior.
4. Impletituri par tip CORONITA
Modelele de impletituri par de tip coronita au un farmec aparte insa necesita suficienta indemanare si rabdare, desi rezultatul final merita tot efortul. Este o coafura demna de o aparitie pe covorul rosu in cazul unei executii perfecte.
Cand iti faci o impletitura par coronita, pornesti cu impletitura dintr-o parte, o treci pe la baza gatului apoi ajungi cu ea in partea laterala opusa. Daca ai par lung vei ramana fara par de incorporat, moment in care continui sa implesteti in trei suvite si sa treci coada peste cap.
Este foarte important sa detii tehnica de impletit dutch inainte de a incearca aceasta coafura. Este laborioasa si mainile iti vor obosi. Este foarte important sa tii cele trei suvite cat mai aproape de scalp si sa nu le scapi din mana.
5. Impletituri par tip panglica
Unele dintre cele mai usoare modele de impletituri par, impletiturile panglica (Milkbraid) se realizeaza extrem de rapid. Tot ce trebuie sa faci este sa impletesti doua cozi joase, la baza urechilor, pe care sa le imbini intr-o coroana.
Aceste modele iti confera un aer boem si sunt ideale in zilele toride de vara cand vrei ca parul sa nu iti mai acopere fata. Pentru un look chiar mai sic, incorporeaza o esarfa in impletitura.
Urmareste tutorialul pas cu pas de mai jos:
Fa-ti doua cozi impletite la baza gatului. Poti alege orice tip de impletitura doresti, de la cea spic la fishtail, ba chiar poti incorpora o esarfa.
Fixeaza ambele cozi impletite cu elastice transparente si trece-le peste cap ca si cum ti-ai pune o coronita.
Finiseaza impletitura si prinde in loc cu agrafe ca ea sa reziste intreaga zi.
6. Impletituri par tip CASCADA
Modelele de impletituri par tip cascada sunt ludice, elegante, perfecte pentru zilele insorite de vara. Au la baza tehnica de impletitura frantuzeasca si doua trucuri: sectiunea laterala se imbogateste cu suvite din interior numai in partea de sus iar sectiunea de jos este lasata de fiecare data libera, luandu-se alta sectiune din partea de jos.
Pare complicat insa tutorialul de mai jos este cat se poate de explicit:
Se face o carare intr-o parte si se imparte sectiunea laterala in trei suvite.
Se incepe o impletitura in trei suvite.
Se imbogateste suvita de sus cu par din exterior iar suvita de jos este lasata libera, sa curga.
Poti merge drept insa pare mult mai natural daca cobori cu impletitura in diagonala.
7. Modele impletituri par: Impletituri funie
Cu siguranta cel mai usor tip de impletitura, numita si impletitura in doua suvite, se realizeaza extrem de rapid si nici macar nu este necesar sa stii sa impletesti.
Capata valente sofisticate atunci cand parul este lung si bogat, motiv pentru care adaugarea catorva extensii de par care sa sporeasca densitatea si lungimea, o vor transforma intr-o coafura de efect.
Hai sa deprindem tehnica!
- Prinde-ti o coada de cal inalta si ascunde elasticul cu o suvita de par din exterior.
- Imparte coada de cal in doua sectiuni egale. Rasuceste sectiunea stanga catre dreapta si sectiunea dreapta catre stanga.
- Rasuceste cele doua sectiuni una in jurul celeilalte si fixeaza coada impletita la varfuri cu un elastic transparent.
Nu trebuie sa te opresti aici. Poti realiza impletituri funie intr-o parte sau chiar din crestetul capului, mergand pe tehnica spic. Ai mai jos trei tutoriale pentru fiecare caz in parte.
- Porneste din crestetul capului, impartind parul in doua sectiuni.
- Dupa ce le-ai rasucit in directii opuse si le-ai incrucisat, continua tehnica spre varfuri, imbogatind cele doua sectiuni cu par din lateral.
Bineinteles, exista si variatiuni pe aceasta tema. Daca este vara si vrei sa-ti tii parul departe de fata, incearca bentita funie pana la baza gatului si prinde restul parului intr-un updo jos.
Daca ai par lung si iti place sa il porti pe spate, incearca coronita executata doar pe jumatate. Bretonul nu-ti va mai intra in fata iar parul lung si ondulat va curge atat de frumos pe spate.
- Incepe prin a trasa o carare pe mijloc.
- Fa o sectiune triunghi intr-o parte si imparte-o in doua. Rasuceste fiecare suvita in sens invers celeilalte.
- Incruciseaza suvitele impreuna.
- Continua tehnica, imbogatind suvitele cu sectiuni de par din partile laterale. Repeta pana ajungi la spate. De acolo continua cu o impletura funie simpla.
- Fixeaza cu un elastic transparent si repeta producera in partea opusa.
- Prinde cele doua impletituri la spate si elibereaza restul de par.
Sau poate preferi un updo. In acest caz vei incepe sa implesti funie din crestetul capului.
- Prinde-ti parul in doua cozi joase.
- Imparte fiecare coada in doua sectiuni. Dupa ce le-ai rasucit in directii opuse si le-ai incrucisat, fixeaza varfurile cu un elastic.
- Rasuceste prima coada funie in jurul elasticului de la baza si fixeaz-o cu agrafe.
- Rasuceste a doua coada funie in jurul primeia si fixeaza cu agrafe.
- Trage usor de buclele formate si finiseaza coafura.
8. Impletituri par innodate
De fiecare data cand o persoana imi spune ca nu stie sa impleteasca, desi adora impletiturile o intreb daca stie sa faca un nod pentru ca tehnica de impletitura innodata doar in asta consta.
Aceste modele de impletituri par o alternativa ideala la tehnicile mai complexe precum impletitura spic. Se potrivesc unui par des si lung, insa poti folosi oricand extensii de tip clips-on, recomandate pentru un volum instant fara a-ti afecta in vreun fel parul.
La fel ca si in cazul impletiturii funie, o poti executa intr-o parte sau la fel ca pe o impletitura spic, imbogatind permanent sectiunile de par cu suvite din partile laterale.
- Izoleaza calota si imparte-o in doua sectiuni egale.
- Innoada cele doua sectiuni si strange bine.
- Imbogateste sectiunile cu par din partile laterale si fa din nou nod.
- Continua procedura pana ajungi la baza gatului. Aici te poti opri, prinzandu-ti o coada de cal joasa sau poti continua sa faci noduri pana la varfuri. Mai poti sa-ti ascunzi varfurile la baza gatului pentru a obtine un updo.
Acum ca detii tehnica, iti propunem si alte impletituri innodate pentru lung, mediu sau scurt. Este vorba de impletitura bentita. Missy Sue iti explica pas cu pas cum trebuie sa procedezi.
- Fa-ti o carare pe mijloc, desprinde o sectiune si imparte-o in doua suvite egale.
- Innoada cele doua suvite si fixeaza nodul la baza cu
- Lasa libera suvita de jos si imbogateste cu par suvita de sus.
- Continua drept sau in diagonala.
Acum ca deja ai capatat incredere, iti propunem o impletitura mai sofisticata.
9. Modele impletituri par: Impletituri coada de peste
Impletitura coada de peste este una dintre cele mai deosebite tipuri impletituri par lung. Pare atat de sofisticata incat cu greu te incumeti sa o incerci. Dar ghici ce? Se realizeaza atat de simplu.
Ca sa iti fie mai usor sa iti insusesti aceasta tehnica, practic-o intr-o parte. Doar asa te vei putea privi in oglinda in timp ce o executi. Odata ce stapanesti tehnica, vei putea crea coafuri deosebite, relaxate sau sofisticate.
- Strange-ti parul intr-o parte si prinde-l cu un elastic de care te poti dispensa.
- Imparte parul in doua sectiuni egale. Ia o suvita din lateral si trece-o peste sectiunea opusa. Fa acelasi lucru cu suvita din sectiunea opusa.
- Continua impletitura pana la varfuri.
Daca optezi pentru impletituri par coada de peste dezordonate, asigura-te ca parul tau are textura potrivita. Usuca-ti parul cu peria si uscatorul de par si onduleaza-l in intregime.
Asigura-te ca parul are suficient produs de styling incat sa isi pastreze forma.
Daca optezi pentru coafuri ordonate (sleek) atunci periaza-l bine inainte si umezeste-l pulverizand apa. Cand parul este umed, il poti manevra mai bine si poti obtine impletituri par deosebite.
Mai mult, daca iei suvite subtiri din exterior, aspectul impletiturii coada de peste va fi unul definit, strans si subtire. Daca suvitele cu care se imbogatesc cele doua sectiuni sunt mai mari, obtii o coada de peste voluminoasa, lata si ampla.
Aspectul impletiturii tine si de densitatea parului tau. Pentru mai mult volum, poti atasa cateva extensii de par.
Bebexo ne propune un altfel de impletitura coada de peste inversa. Spre deosebire de impletitura clasica,suvita din exterior se trece pe dedesubt. Pare complicat, insa urmarind tutorialul pas cu pas vei vedea cat de usor se realizeaza. Si ce efect sofisticat!
Acum ca stii sa impletesti fishtail, iti propunem un coc simplu dar atat de spectaculos incat il poti purta la orice eveniment sau ocazie speciala.
- Prinde-ti o coada de cal in varful capului.
- Apleaca capul si porneste o impletitura fishtail de la baza elasticului catre varfuri.
- Rasuceste impletitura in jurul elasticului si ai obtinut cel mai spectaculos coc.
Ceva mai complicat este acest updo impletit fishtail dintr-o parte. Impletitura fishtail se imbogateste permanent cu par din exterior pana se ajunge la caza gatului de unde se impleteste normal. Se trece coada pe la baza gatului si se fixeaza cu agrafe.
Daca ai par mediu trebuie sa incerci acest updo. Practic, incepi o impletitura fishtail frantuzeasca de la nivelul urechilor, imbogatind permanent suvitele exterioare cu par. Cand ajungi la baza gatului, continui sa impletesti fishtail, rulezi coada si o ascunzi la baza gatului.
10. Modele impletituri par: Impletituri in 4 suvite
Ai toate motivele sa crezi ca impletitura in 4 suvite este extrem de complicata. Doar pare atat de complexa. Asta pana cand gasesti un tutorial pas cu pas suficient de explicativ incat sa nu iti dea batai de cap.
Iar asta este o munca titanica pentru ca majoritatea complica extrem de mult aceasta tehnica. Mimi, de la LuxyHair, ne explica impletitura in patru suvite ca unor copii de gradinita si o apreciam pentru asta.
Totul se rezuma la matematica.
- Fa-ti o coada de cal joasa, intr-o parte.
- Imparte coada de cal in patru suvite: A, B, C, D.
- Adu sectiunea A peste B si sub C obtinand ordinea: BCAD.
- Apoi continua cu sectiunea D. Treci sectiunea D sub A si peste C. Acum ordinea este: D, B, C, A.
- Repeta pana la varfuri.
Iti poti face o impletitura in patru suvite cu ajutorul unei esarfe sau, daca vrei sa schimbi putin aspectul impletituri, impleteste in trei una dintre cele patru sectiuni si lucreaza cu ea impletitura. Vei obtine un aspect inedit.
Sfaturi si trucuri:
Pentru a realiza oricare dintre aceste modele de impletituri par, vei avea nevoie de:
- Abilitati specifice.
Coafurile sofisticate si pompoase au la baza cateva tehnici principale, pe care daca le dobandesti, ti se vor parea impletituri simple. Nu, nu este suficient sa stii sa impletesti parul in trei suvite.
Va trebui sa ai idee despre impletitura spic (numita si impletitura frantuzeasca), impletitura inversa, impletitura in patru suvite, impletitura funie, impletitura innodata, impletitura coada de peste… sa enumeram cateva.
- Rabdare.
Chiar daca coafurile cu impletituri par se pot realiza si in circa un minut, va fi nevoie sa acorzi timp si rabdare deprinderilor de noi tehnici. Sunt persoane care pot realiza impletituri coada de peste in maxim 5 minute, este adevarat.
Insa cand nu stapanesti tehnica si mai ai si un par rebel, inarmeaza-te cu rabdare.
- Creativitate.
Chiar daca vei gasi tutoriale pas cu pas doar printr-o simpla cautare in Google, de ce sa nu iti creezi propriile modele de impletituri, sectionand parul dupa bunul plac, combinand tehnicile de impletituri si accesorizand parul dupa plac.
Ti-am promis zece modele impletituri par lung si mediu si nu ne-am abatut de la promisiune. Tehnici clasice si moderne, mai mult sau mai putin complicate, pe toate ti le poti insusi cu putina rabdare.
Daca ti-a placut articolul, nu uita sa-l apreciezi si sa-l distribui prietenelor tale.