zoot

Cati carbohidrati poti consuma in dieta Atkins?

Sa spunem ca ai trecut de faza de inductie sau poate nici nu a fost nevoie sa o urmezi. In fond aveai de dat jos mai putin de 7 kg. Cand treci la faza a-II-a a dietei Atkins, te intrebi care este nivelul optim de carbohidrati pe care ai voie sa il consumi incat sa mentii pierdea in greutate, sa iti tii apetitul sub control si sa ai energie?

Cati carbohidrati poti consuma in dieta Atkins © victoria p. - Fotolia
Cati carbohidrati poti consuma in dieta Atkins © victoria p. – Fotolia

[colored_box color=”grey”]FA DIFERENTA DINTRE CANTITATEA TOTALA DE CARBOHIDRATI SI CANTITATEA NETA DE CARBOHIDRATI! Restrictia de carbohidrati in dieta Atkins se refera la cantitatea neta. Vezi aici diferenta si cat de mult conteaza. [/colored_box]

Cum nu exista o cifra magina, aceasta depinde numai de organismul tau. In faza a-II-a a dietei Atkins poti afla care este nivelul optim de carbohidrati pe care organismul tau il tolereaza si in acelasi timp iti permite sa continui sa slabesti natural. Daca unele persoane nu pot depasi 25g de carbohidrati fara a observa o stagnare, altele pot consuma 60g de carbohidrati, chiar si mai multe.

Aceste diferente sunt influentate in mare parte de varsta, sex, activitatea fizica, probleme hormonale, medicamentele pe care le iei cat si rezistenta la slabit dobandinta in lipsa mentinerii unei greutati constante.

O regula dupa care te poti ghida atunci cand vrei sa iti balansezi numarul de carbohidrati consumati: Sa spunem ca esti in faza a-II-a de continuare a pierderii in greutate si ai ajuns la un nivel de 45g de carbohirati pe zi. Atata vreme cat continui sa pierzi mai putin de 1 kilogram pe saptamana, ai atins echilibrul personal. Atata vreme cat te afli la 45g de carbohidrati pe zi si continui sa slabesti mai mult de un kilogram pe saptamana atunci mai poti adauga.

Sursa

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.