zoot

Caserola cu cartofi si broccoli la cuptor

Caserola cu cartofi si broccoli la cuptor

Accesibila, usor de gatit, caserola cu cartofi si broccoli este o masa completa, gatita intr-un singur vas.

Ingrediente:

  • 200g cascaval ras sau branza Cheddar rasa
  • 150g iaurt grecesc
  • 5 oua mari
  • 1kg cartofi
  • 500-600g broccoli congelat (pre-fiert)
  • 1 ceapa rosie, tocata julienne
  • 8 felii de bacon
  • 2 linguri de unt
  • 1 lingurita de mustar Dijon
  • Sare si piper, proaspat macinat

Caserola cu cartofi si broccoli la cuptor

Spala si fierbe cartofii in apa clocotita cu sare, pentru 10 minute. Scurge apa si lasa-I sa le raceasca.

Intre timp, amesteca branza rasa, mustarul, iaurtul si ceapa intr-un bol.

Curata cartofii dupa ce s-au racit si taie-i feliute.

Adauga cartofii, bucatelele de broccoli, ouale batute, sarea si piperul in bol. Amesteca pentru a combina ingredientele.

Acopera bolul cu o folie de plastic si da la frigider pentru cel putin 2h.

Preincalzeste cuptorul la 180C si aseaza un raft in prima treime.

Gateste feliile de bacon la foc mediu –ridicat cateva minute pana devin crocante. Aseaza-le pe un servet ed bucatarie sa se scurga.

Topeste untul si adauga pe fundul unui vas de cuptor termorezistent. Toarna amestecul de cartofi si broccoli in tava si da la cuptor pentru aproximativ 40-50 de minute pana se gateste in centru.
*** In ultimele minute da focul mai tare sau activeaza grill-ul pentru a rumeni frumos caserola.

Serveste cu bacon deasupra si iaurt.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.