zoot

Cartofi zdrobiti la cuptor cu smantana si usturoi

Cartofi zdrobiti la cuptor cu smantana si usturoi

Daca-ti place aroma de cartofi copti, cu siguranta vei aprecia aceasta metoda inedita de preparare. Dupa ce sunt fierti pana se fragezesc, cartofii se scurg si se zdrobesc pe o tava de cuptor. Dupa ce se condimenteaza, se continua procesul la cuptor, unde capata o crusta grozava si se rumenesc frumos. Aceasta reteta este grozava daca dispui de cartofi noi pe care-i fierbi in coaja, dupa ce i-a spalat bine.

Ingrediente:

  • 10 cartofi noi, de dimensiune medie
  • 1 cutie de iaurt grecesc / smantana grasa
  • 2 catei de usturoi
  • Ulei vegetal pentru uns
  • Sare si piper, dupa gust
  • Ierburi aromate tocate marunt (patrunjel, rozmarin sau busuioc)

Cartofi zdrobiti la cuptor

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in apa rece cu sare. Nu este necesar sa le indepartezi coaja. Se fierb 15-20 minute dupa ce apa a dat in clocot, pana se fragezesc. Fa testul cu furculita.

Se fierb cartofii

Se scot cu cleste si se aseaza pe un seervet de bucatarie pentru a se scurge de apa.

Se pun la uscat cartofii fierti

Se unge o tava cu ulei vegetal sau unt si se aseaza cartofii, lasand dinstanta de 1-2 degete intre ei.

Se zdrobesc cartofii

Cu ajutorul unui zrobitor de cartofi, se aplatizeaza pe rand.

Se ung cu ulei cartofii zdrobiti

Se ung cu ulei vegetal (sau unt topit) folosind o pensula din silicon si se da tava la cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius timp de 15-20 minute, pana se rumenesc frumos.

Se toaca marunt verdeturile

Intre timp, se toaca marunt ierburile preferate.

Sos pentru cartofi zdrobiti la cuptor

Se amesteca cu iaurtul grecesc (sau smantana), cateii de usturoi zdrobiti, sare si piper.

Cartofi zdrobiti la cuptor

Se scoate tava din cuptor si se transfera cartofii zdrobiti pe un platou.

Cartofi zdrobiti la cuptorCartofi zdrobiti la cuptor cu verdeata

Cartofii zdrobiti la cuptor se servesc cu sosul de iaurt, usturoi si ierburi aromate. Se pot consuma ca atare, mai ales in post, sau pot insoti o friptura.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.