zoot

Cartofi wedges la cuptor, cu un strop de ulei

Desi, in mod traditional i-ai gati intr-o tigaie incinsa cu ulei, iti recomandam varianta mai sanatoasa: cartofi wedges la cuptor. N-au nevoie decat de un strop de ulei si-i poti aroma dupa preferinte. In plus, capata acel gust copt, de neegalat. Serveste-i ca atare, cu o portie mare de salata sau ca garnitura care sa insoteasca o sursa de proteina, la o masa principala.

Cartofi wedges la cuptor, cu un strop de ulei

Ingrediente (3-4 portii):

  • 4-6 cartofi albi, de dimensiune medie
  • 1-2 linguri de ulei
  • 1 crenguta de rozmarin proaspata
  • 1-2 catei de usturoi
  • Boia de ardei dulce
  • Pudra de chili
  • Sare
  • Piper, proaspat macinat

CARTOFI WEDGES LA CUPTOR

Preincalzeste cuptorul la 190 grade.

Iti recomandam sa alegi cartofi de o dimensiune medie, sau medie spre mica, de dimensiuni cat mai egale. Dupa ce i-ai spalat bine, ii poti curata de coaja (sau ii poti gati integral, dupa preferinte). Taie-i in patru.

Adauga-i intr-o oala, acopera-i cu apa rece si aseaza oala pe foc. Dupa primul clocot, adauga sarea si mai lasa-i sa se opareasca circa 8-10 minute.

Transfera-i intr-o tava de cuptor, nici macar nu trebuie sa-i scurgi bine de apa. Presara peste ei mirodeniile si amesteca-i bine cu 1 lingura de ulei.

Da-i la cuptor pentru aproximativ 20 de minute apoi scoate cu grija tava, folosind o manusa de bucatarie. Aseaz-o pe un tocator,  intoarce cartofii, presara frunzulitele de rozmarin si usturoiul feliute, adauga inca o lingura de ulei si da-i din nou captor pentru inca 10-15 minute. In ultimele minute activeaza functia grill a cuptorului pentru a-i rumeni frumos.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.