zoot

Cartofi la cuptor, umpluti cu ciuperci si cascaval

Mirosul de cartofi la cuptor este inconfundabil. Acum imagineaza-ti-i asa moi si aromati, umpluti cu o compozitie delicioasa din mai multe tipuri de branza si ciuperci trase la tigaie. Le poti consuma ca atare, alaturi de o salata verde sau pot insoti o friptura suculenta.

Cartofi umpluti cu ciuperci si cascaval

Ingrediente:

  • 2 cartofi mari
  • 1 cutie de ciuperci taiate (210g net)
  • 2 mini-mozzarela, rase
  • O mana de parmezan ras
  • 1 ou
  • 1 lingura de ulei / unt topit
  • 1 catel de usturoi dat prin razatoarea mica
  • Sare, piper, pudra de chili, dupa gust

CARTOFI LA CUPTOR, UMPLUTI CU CIUPERCI SI CASCAVAL

Alege doi cartofi mari, de dimensiune cat mai egala, spala-i bine in apa rece pentru ca-I vom introduce la cuptor cu tot cu coaja. Ii stergem bine cu un servet de bucatarie, ii invelim in folii de aluminiu, ii asezam pe tava de cuptor si-i lasam sa se coaca pret de 15 minute in cuptorul preincalzit la 180 grade.

In timp ce cartofii se coc in cuptor, pregatim ciupercile si compozitia.

Ciupercile se scurg bine si se calesc in ulei incins intr-o tigaie aderenta cu capac. Da de-o parte.

Bate bine oul, potriveste cu sare, piper si pudra de chili, adauga usturoiul dat prin razatoarea mica, parmezanul si mozzarela si amesteca bine. Incorporeaza si ciupercile in compozitie.

Scoate cartofii de la cuptor, foloseste o manusa pentru a desface folia de aluminiu apoi taie-I pe jumatate. Scobeste miezul (fiind pre-copti, ar trebui sa se scobeasca usor cu o lingurita), aseaza-i din nou in tava de copt, pulverizeaza peste ei putin ulei vegetal si umple fiecare scobitura cu cate o lingura de compozitie. Distribuie egal compozitia ramasa intre cele patru bucati de cartofi.

Da tava inapoi la cuptor pentru inca 15 minute sau pana cartoful este moale iar crusta rumenita. Cartofii la cuptor umpluti cu ciuperci si cascaval se servesc ca garnitura sau ca atare, alaturi deo salata.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.