zoot

Cartof in coaja, copt la cuptor

Atata vreme cat ai cartofi in debara, poti pregati o masa pe cinste. Copti cu un strop de unt si putin cascaval, serveste-i calzi si aromati, proaspat scosi din cuptor.

Cartof copt la cuptor in folie de aluminiu cu cascaval

Ingrediente:

  • 4 cartofi de dimensiune medie
  • O mana de cascaval ras
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri de unt
  • Sare si piper, dupa gust

CARTOF COPT LA CUPTOR

Spala bine cartofii pentru a indeparta murdaria caci ii vom coace coaja. Usuca-i bine cu un servet de bucatarie si gaureste-i cu o scobitoare sa o furculita pe toata suprafata. Nu uita de acest pas cand gatesti cartofi copti.

Preincalzeste cuptorul la 200 C.

Unge cartofii cu ulei, presara sare si piper si gaureste-i cu o scobitoare.

Aseaza o foaie de copt intr-o tava de cuptor si aseaza cartofii.

Tine-i la cuptor pentru 60-90 de minute pana coaja devine crocanta si furculita intra cu usurinta in ei.

*** Cartofii pot fi gatiti si inveliti in folie de aluminiu. Astfel, raman calzi pentru mai mult timp.

Serveste cartoful copt cu unt si cascaval ras.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.