zoot

Carmen Bruma ne propune supa de dovleac cu putine calorii

Inspirata de sarbatoarea de Halloween, Carmen Bruma ne propune o supa tematica si anume supa de dovleac, cu putine calorii. Desi initial s-ar putea sa nu te atraga foarte tare sa o incerci, odata preparata si degustata, va intra, cu siguranta, in meniul tau obisnuit. Consistenta supei este cremoasa, mirosul acesteia te imbie instant iar gustul este potentat de condimentele alese cu grija care-i dau o savoare nemaipomenita.

 

Carmen Bruma ne propune supa de dovleac cu putine calorii

Ce oportunitate mai buna pentru a-i da o sansa supei crema de dovleac decat sarbatoarea de Halloween? Asa ca nu fi sceptica pana nu gusti aceasta supa miresmata, cu putine calorii si super delicioasa. In plus, dovleacul se gaseste in orice hipermarket si este plin de proprietati nutritive, bogat in antioxidanti. Sa nu mai spunem ca se preparata atat de simplu si de rapid.

Carmen Bruma ne propune supa de dovleac cu putine calorii

Foto: facebook.com / Carmen Bruma

 

Ingrediente necesare pentru supa de dovleac

Carmen Bruma a renuntat la ingredientele traditionale cu care mamele si bunicile noastre obisnuiau sa prepare supa de dovleac. Ceapa nu se mai caleste, cartoful este exclus datorita aportului bogat in carbohidrati si amidon iar smantana, bogata in grasimi si calorii este inlocuita cu uleiul de canepa, un ulei aromat cu gust de nuca. Secretul acestei retete de supa de dovleac consta in mirodeniile atent alese:

  • 1 kilogram de dovleac
  • un ardei gras
  • o ceapa
  • o bucata de pastarnac
  • o radacina de patrunjel
  • 3 linguri de ulei de canepa
  • 2 lingurite de seminte de canepa
  • jumatate de lingurita de ghimbir
  • coriandru, sare si piper dupa gust.

 

Cum se face supa de dovleac

Vei observa ca supa de dovleac propusa de Carmen Bruma este o reteta pentru care n-ai nevoie de abilitati extraordinare, ci doar de un blender. Mai mult, reteta este una rapida. In apa clocotita se pun legumele la fiert. Cand s-au fiert, strecoara-le si pastreaza apa in care au fiert. Pune legumele intr-un blender, adauga condimentele si uleiul si amesteca pana cand se formeaza o crema. Daca doresti o consistenta mai apoasa, toarna o cantitate mica de apa in care au fiert legumele pana ajungi la consistenta dorita.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.