zoot

Cantucci: biscuiti italieni cu migdale

Cantucci biscuiti italieni cu migdale

Cantucci sau Biscotti di Prato sunt biscuiti usor de preparat din faina de migdale. Aluatul este modelat sub forma unei painici care se coace ca atare, dupa care se scoate din cuptor si se feliaza. Feliile obtinuite – sau biscuitii – se intorc in cuptor pentru a li se da textura crocanta.

In regiunea Toscana, cantucci sunt serviti la sfarsitul mesei principale, alaturi de un pahar de vin de desert. Biscuitii se consuma inmuiati in vin. Se pot servi si cu ceai, cafea, cappuccino sau ciocolata calda.

Ingrediente:

  • 250g de faina alba
  • 160g zahar
  • 2 oua
  • 120g migdale
  • 1 lingura de miere
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 lingurita de coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita amaretto sau ½ lingurita extract de migdale
  • 1 praf de sare

Reteta cantucci

Preincalzeste cuptorul la 180C.

Ameste toate ingredientele uscate intr-un bol adanc.

Adauga ouale, mierea si extractul de migdale. Amesteca bine.

De indata ce ai obtinut un aluat friabil, moale, adauga migdalele si incorporeaza-le in aluat.

Transfera aluatul pe blatul de bucatarie presarat cu haina si imparte-l in 2. Din fiecare bucata modeleaza o painica tip bagheta si aplatizeaz-o usor (30cm lungime / 5cm latime).

Aseaza o foaie de copt in tava si transfera painicile.

Da la cuptor pentru aproximativ 30 de minute pana se rumenesc.

Ia-le din cuptor si aseaza-le un gratar. Lasa-le sa se raceasca 10 minute.

Feliaza painica pe diagonala cu ajutorul unui cutit bine ascutit. Feliile de painica ar trebui sa fie groase de aprox. 1.5cm

Aseaza feliile una langa alta inapoi in tava si da iar tava la cuptr pentru 10-15 minute.

Indeparteaza-le din tava si lasa-le sa se raceasca pe gratar.

Pastrate intr-un borcan tip Mason cu inchidere ermetica, pot rezista pana la 1-2 saptamani.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.