zoot

Cand te apuci de alergat? Iata cu cate beneficii vine

Te intreb la cel mai serios mod posibil caci alergatul este unul dintre darurile cu care viata ne-a inzestrat. Majoritatea oamenilor poate alerga, alergatul se poate practica teoretic oriunde, chiar si in jurul blocului, n-ai nevoie neaparat de un echipament special (desi ti-as recomanda cu incredere pantofii speciali de alergat) si este gratis.

Cand te apuci de alergat? Iata cu cate beneficii vine

beneficii alergat

Cand vei vrea sa slabesti sau sa-ti pastrezi conditia fizica. Bineinteles, acesta este unul dintre principalele motive pentru care oamenii incep sa alerge. La inceput 10 minute, apoi te suna sa-ti spuna ca vor participa la maraton. Adevaratul este ca se pierd multe calorii atunci cand alergi, bineinteles, asta depinde de pas, ritm, intesitate si nu in ultimul rand zona de efort in care te mentii (vezi: Calculeaza-ti pulsul ca sa vezi cand pierzi cele mai multe calorii). Pasul moderat, la un puls intre 50 si 60% din pulsul maxim, concomitent cu intervale de maxima intensitate si sprinturi iti asigura arderea grasimilor nu numai in timpul antrenamentului cat si post antrenament, cand corpul se reface.

Cand vei vrea sa-ti imbunatatesti sistemul cardiovascular. Unul dintre cele mai bune exercitii (si gratis, parca am mai spus asta) pentru inima si plamanii tai.

Cand vei vrea sa te simti mai bine cu tine si sa incepi sa ai incredere in sine.Alergatul (am auzit ca si abdomenele) sporesc increderea in sine. Daca-ti lipseste si ai ajuns sa te desconsideri, daca esti permanent stresata si adormi greu sau ai un somn tulburat, apuca-te de alergat! Este cel mai mare bine pe care ti-l poti face tie. Studiile arata ca adultii care alearga in mod regulat sunt mai fericiti decat cei care nu practica acest sport.

Cand vei vrea sa-ti largesti grupul de prieteni cu persoane care impartasesc un stil de viata activ, persoane care te pot motiva sau pastra pe drumul drept. Azi alergi in fata blocului, maine in parc si poimaine la maraton. Bineinteles ca am exagerat, insa ai prins ideea. Leaga-ti sireturile si iesi in lume sa cunoasti oameni de calitate, ca tine.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.