zoot

Buze uscate si crapate? Avem solutia: scrubul!

Buze uscate

Ti se intampla ca buzele tale sa devina atat de uscate si crapate incat nici cel mai bogat balsam de buze sa nu te poata ajuta? Este o problema des intalnita iarna si n-ar trebui sa-ti faci griji. Avem solutia!

Atunci cand buzele incep sa se usuce si sa se crape, te indrepti instinctiv catre un agent hidratant. Nu este gresit, insa…

Buzele n-au nevoie doar de hidratare ci si de exfoliere pentru a indeparta stratul de celule moarte de la suprafata pielii. Aici intervin scruburile de buze. Acestea contin atat agenti hidratanti cat si particule exfoliante , de cele mai multe ori din ingrediente naturale, precum granule de zahar.

In momentul in care scrubul este frecat de buze se indeparteaza stratul de celule moarte si se stimuleaza circulatia sangelui. Buzele devin mai moi si mai suple, agentii de hidratare aplicati ulterior actioneaza mai eficient iar rujul sau gloss-ul arata mai bine si rezista mai mult pe piele.

Vei gasi diferite optiuni in comert insa ti-l poti face si singura. Cele mai multe scruburi de buze sunt formulate pe baza de uleiuri si unturi vegetale, asa ca poti reproduce si tu formula acasa. Vei avea nevoie de:

  • Agent de hidratare (miere, ulei de cocos, ulei de argan etc.)
  • Particule exfoliante (zahar pisat, zat de cafea etc.)

Umezeste-ti buzele. Amesteca cele doua ingrediente intr-o proportie de 1:1 si freaca-ti usor buzele cu acest amestec in miscari circulare. Indeparteaza scrubul cu apa calduta si aplica un agent hidratant (ex: balsam de buze).

Exfolierea se poate repeta la cateva zile insa hidratarea se va face de mai multe ori pe parcursul zilei. Este intelept sa porti un balsam de buze din ingrediente naturale permanent in geanta, cel putin pe perioada iernii. Acelasi lucru este valabil si pentru crema de maini. Adio piele uscata si crapata!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.