zoot

Bulete de cartofi cu cascaval – gustare, aperitiv sau garnitura

Le poti servi ca gustare, alaturi de un pahar de bere rece in timp ce urmaresti un meci de fotbal, pot insoti o friptura sau le poti propune invitatilor tai ca aperitiv inainte de felul principal, bulelete de cartofi arata grozav pe orice masa.

Bulete de cartofi

Ingrediente:

  • 2 cartofi medii, fierti in coaja
  • 1 ou organic mare
  • 80g cascaval ras fin
  • 3-4 linguri de faina
  • 3-4 linguri de pesmet
  • Ulei pentru prajit
  • Sare si piper dupa gust

BULETE DE CARTOFI

Cartofii se spala bine sub un jet de apa dupa care se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce apa a dat clocot se mai tin pana se pot patrunde cu usurinta cu o scobitoare. Se scot, se scurg si se lasa la racit. Se curata de coaja si se dau prin razatoare sau se zdrobesc cu ajutorul presei de cartofi.

Cartofii se amesteca cu cascavalul ras si oul batut. Se potriveste compozitia de sare si piper. Daca este prea moale si nu se poate modela din ea buletele de cartofi, se pot adauga 1-2 linguri de faina astfel incat sa devina mai consistenta.

Din compozitie se ia cate o lingura si se modeleaza bilutele. Daca preferi o crusta mai crocanta, le poti trece o singura data prin pesmet.

Buletele de cartofi se prajesc in baie de ulei, pe ambele parti, pana se rumenesc frumos dupa care se scot pe un servet de bucatarie din hartie pentru a indeparta grasimea in exces.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.