zoot

Budinca low carb din konjac cu capsuni

Astazi iti vom propune un desert low carb, deosebit de prietenos cu silueta ta. Cu mai putin de 5g de glucide per portie, consider-o gustarea preferata cand esti la dieta.

Nu este un desert pe care-l vom face de la zero. Fa cunostinta cu praful de budinca din konjac cu gust de vanilie. Te intrebi ce este konjacul si cum te poate ajuta in eforturile tale de a scapa de kilogramele in plus? Afla ca este o radacina comestibila a unui arbore asiatic cu acelasi nume, un aliment fara gluten, fara calorii si fara carbohidrati. N-ai fi crezut ca exista asa ceva! Ce contine atunci? Principala componenta din konjac este o fibra numita glucomanan care instaleaza si pastreaza senzatia de satietate dupa masa.

Din aceasta radacina miraculoasa s-a obtinut praful de budinca low-carb pe care-l vom folosi in reteta noastra de azi. Alaturi de un indulcitor natural si lapte vegetal, vom obtine budinca low carb cu cea mai scazuta valoare energetica si carbohidrati.

Ingrediente:

  • Un plic de Praf de budinca din konjac cu vanilie Bourbon macinata
  • 500ml lapte de migdale sau de cocos
  • Indulcitor natural dupa gust (stevia, green sugar, xylitol)

BUDINCA DE VANILIE LOW CARB

Budinca low carb din konjac cu capsuni

Omogenizeaza continutul plicului cu patru linguri de lapte caldut intr-un pahar inalt. Daca obtii cocoloase, introdu o paleta de mixer. Potriveste cu indulcitor dupa gust (3-4 picaturi de stevia, 2-3 lingurite de green sugar sau xylitol).

Adauga treptat restul de lapte si fierbe compozitia pana da in clocot. Atentie! Este necesar sa amesteci incontinuu pentru a nu se lipic de vas.

Dupa ce a dat in primul clocot si formeaza bule, continua sa fierbi la foc moderat inca 3-5 minute, amestecand din cand in cand.

Budinca se toarna in cupe clatite in prealabil cu apa rece si se decoreaza cu feliute subtiri de capsuni sau alte fructe, dupa preferinte.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.