zoot

Budinca de orez cu stafide

Budinca de orez

Un desert accesibil, pe care-l poti consuma atat cald cat si rece, simplu sau cu toppingul preferat. Iti aduce aminte de gustul copilariei si te incalzeste intr-o seara friguroasa de iarna.

Ingrediente:

  • 2 ½ cani lapte integral
  • 1/3 cana de orez cu bobul rotund
  • ¼ cana zahar brun
  • 1/3 cana stafide
  • 1 ou
  • 1 lingurita de extract de vanilie
  • ½ lingurita scortisoara
  • 1 praf de sare

Budinca de orez cu stafide

Toarna laptele si orezul intr-o tigaie adanca. Presara un praf de sare si asteapta sa dea in clocot la foc mare.

Dupa ce a dat in clocot, redu focul si continua sa gatesti la foc mic pana bobul de orez se inmoaie, aproximativ 20-25 de minute. In tot acest timp amesteca periodic cu ajutorul unei linguri de plastic pentru ca orezul sa nu se lipeasca de fundul tigaii.

Intr-un bol de mixer, amesteca oul cu zaharul brun pana acesta din urma se topeste. Adauga jumatate de cana de orez fiert, cate o lingura pe rand si amesteca pentru a incorpora.

Adauga amestecul inapoi in tigaie si continua sa gatesti, la foc mic, timp de 5-10 minute pana se ingroasa.
*** Ai grija ca amestecul sa nu dea in clocot!!

Adauga extractul de vanilie.

Ia de pe foc si adauga stafidele si scortisoara. Amesteca.

Budinca de orez cu stafide se poate servi atat calda cat si rece.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.