zoot

‘Budinca’ cu peste si morcovi

O combinatie care nu poate da gres, un gust neutru potentat de savoarea untului clarifiat si aromele lasate de patrunjel si ceapa, se dovedeste a fi hranitor, sanatos si sarac in calorii. Il poti servi ca fel principal, alaturi de o salata sau in locul clasicei omlete, la micul dejun.

Budinca peste si morcovi

Ingrediente:

  • 2 cartofi dulci, curatati de coaja, taiati cubulete
  • 4 morcovi curatati, dati prin razatoarea mica
  • 4 fileuri de peste alb
  • 1 ceapa alba tocata marunt
  • 1 mana de patrunjel tocat
  • 2 linguri de unt
  • Zeama proaspat stoarsa dintr-o jumatate de lamaie
  • Sare si piper negru, dupa gust

BUDINCA CU PESTE SI MORCOVI

Curata cartofii de coaja si taie-i cubulete mari. Fierbe-i in apa rece cu sare pana se inmoaie.

In timp ce cartofii se fierb, poseaza fileurile de peste cu putin lapte intr-o tigaie, aseaza-I capacul si gateste la foc mic spre mediu pana sunt gata (aproximativ 10 minute, in functie de grosimea fileurilor). Scurge zeama si da de-o parte.

Transfera cartofii intr-un bol si zdrobeste-i, omogenizandu-i cu unt, sare si piper (ca si cum ai face piure). Adauga ceapa tocata marunt, morcovii dati prin razatoarea mica si patrunjeul tocat marunt. Omogenizeaza cu zeama de lamaie si potriveste cu sare si piper negru, dupa gust. La final adauga peste gatit si faramitat. Omogenizeaza bine toata compozitia.

Unge cu unt cateva vase ramekin si taseaza compozitia. Introdu vasele in cuptorul preincalzit la 170 de grade si gateste timp de 10 minute, pana prinde o cruta frumoasa. Rastoarna ‘budinca’ in farfurie si serveste alaturi de o salata verde.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.