zoot

Bucura-te de geanta ta statement mai mult timp! IATA cum s-o pastrezi.

Cum intretii geanta din piele
Foto: Image.net

Geanta este o adevarata investitie in imaginea ta. Poate face totul cand vine vorba de tinuta la, la fel cum poate strica totul cand pare ieftina, neintretinuta sau uzata. Daca tot ti-ai cheltuit intregul salariu pentru o geanta statement care sa comunice lumii adevarata ta identitate, ar fi bine sa inveti s-o intretii!

 

1. Cum sa protejezi geanta din piele

Chiar daca verifici in fiecare dimineata vremea,  o ploaie te poate lua intotdeauna prin surprindere. In functie de tipul pielii, alege un spray protector care o protejeaza de eventuale pete si murdarie dar ii si reconditioneaza textura. Fa un test initial pe o suprafata mica, pe laterala iar daca trece testul, foloseste spray-ul protector pe intreaga suprafata a gentii, lasa-l sa stea cateva minute apoi indepartea cu o carpa moale. Tratamentul se poate reaplica la cateva luni, in functie de cat de des o porti.

Bineinteles, la fel de util este sa o menajezi pe cat poti. Evita sa o lasi pe jos sau in soare, nu depozita pixuri sau stilorui in geanta care ar putea sa curga, evita sa cari recipiente cu apa sau lichid care s-ar putea varsa iar cosmeticele depoziteaza-le separat intr-o geanta mai mica.

2. Cum sa cureti geanta din piele

In special manerul si zonele atinse cel mai frecvent de maini se incarca cu grasime, uleiurile atragand praful si mizeria. Daca murdaria obisnuita se poate sterge cu o carpa moale si apa calduta, murdaria acumulata in urma mai multor purtari are nevoie de o solutie speciala pentru tipul de piele din care este confectionata geanta.

3. Cum sa depozitezi geanta din piele

Nu depozita niciodata geanta intr-o punga de plastic. Pielea trebuie sa respire. Daca nu mai dispui de saculetul in care ai primit-o, foloseste un sac de panza sau o fata de perna din bumbac. Geanta nu se depoziteaza in spatii inchise ermetic, calduroase sau umide.

Inainte de a o depozita, rupe cateva bucati dintr-un ziar, mototoleste-le si introdu-le in interiorul gentii pana umpli intregul volum. In acest fel poti fi sigura ca geanta isi pastreaza forma pe durata depozitarii iar cand vei vrea sa o porti din nou, va fi ca noua!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.