Bruschete cu care nu poti da gres

  •  
  •  

Bruschetta este nelipsita din bucataria italiana, un apertiv troppo gustoso care se prepara rapid si are un aspect apetisant. O simpla imagine iti lasa gura apa! Incearca si tu aceste retete de bruschete!

Reteta originala de bruschete

Pentru reteta originala de bruschetta n-ai nevoie decat de cateva ingrediente comune bucatariei moderne iar toppingul il poti alege dupa propriile tale preferinte.

Paine pentru bruschetta

  • 4-6 felii de franzela
  • un catel de usturoi
  • ulei de masline extra virgin
  • sare

Ingrediente bruschetta

  • 4 rosii de dimensiuni medii fara samburi, taiate cubulete
  • mozzarella cubulete
  • o mana de busuioc prospat maruntit
  • ulei de masline
  • sare si piper dupa gust

Reteta bruschetta originala

Reteta originala bruschetta

Pentru reteta originala de bruschetta foloseste o franzela subtire si lunga, taiata in felii pe diagonala. Feliile de paine se prajesc pe grill la foc mediu cat sa se rumeneasca, fara a se arde, intorcandu-se pe partea cealalta pentru o rumenire uniforma. Daca nu ai un grill, poti alege sa le rumenesti la cuptor.

Catelul de usturoi se taie pe jumatate si se freaca cu el fiecare felie de paine prajita. Pentru a capata mirosul specific, fa asta cand feliile de paine sunt calde. Toarna uleiul de masline peste paine si asezoneaza cu sare dupa gust.

Retata bruschetta prezentare 1

Desi aceasta este reteta originala de bruschetta si se poate servi ca atare, foarte multe persoane aleg un topping, dupa preferinte. Cel mai popular topping este format din cubulete de rosii asezonate.

Rosiile se spala, se taie pe jumatate si se indeparteaza semintele apoi se taie cubulete de o dimensiune potrivita astfel incat sa le simti textura in timp ce servesti bruschetta. Rosiile se amesteca cu mozzarella taiata cubulete si uleiul de masline si se asezoneaza cu busuioc prospat maruntit, saresi piper.

Bruschettele se aseaza pe un platou dupa care se aseaza toppingul cu ajutorul unei lingurite. La final, poti asezona cu cateva bucati de busuioc si o bura de ulei de masline.

 

Bruschete cu rosii si tofu

Aragula pesto bruschetta

Pentru a gati aceasta reteta de post vei avea nevoie de:

  • jumatate de franzela sau 4/6 felii de paine de secara (depinde marimea lor si cat vrei sa le incarci cu amestec)
  • 4 rosii micute
  • 100g de branza de capra rasa / tofu (daca tii post)
  • 2 catei de usturoi taiati foarte marunt
  • 1 lingura de ulei de masline
  • oregano sau cateva foi de busuioc
  • sare si piper dupa gust

Secretul retetelor de bruschete cu rosii consta in pregatirea rosiilor. Daca alegi sa folosesti rosii proaspete, este musai sa scobesti si sa inlaturi interiorul. Daca te apuci sa toci toata rosia, interiorul este foarte zemos si aceasta zeama se va infiltra in paine, facand-o moale.

Dupa ce ai tocat rosiile buculete si ai adaugat condimentele – Eu una prefer oregano in locul busuiocului, dar tu le poti folosi pe oricare, chiar pe ambele, depinde de gust – pregateste si branza care se da prin razuitoare. Feliile de paine se ung cu ulei de masline dupa care se adauga rosiile condimentate. La sfarsit se presara branza rasa / tofu ras daca tii post.

Feliile de paine se aseaza in tava unsa cu ulei inainte sau peste o foaie de copt. Se lasa la cuptor timp de la 5-10 minute sa se rumeneasca painea.

 

Bruschete cu ciuperci

Bruschete cu ciuperci

Pentru a gati aceasta reteta de post vei avea nevoie de:

  • jumatate de franzela sau 4/6 felii de paine de secara (depinde marimea lor si cat vrei sa le incarci cu amestec)
  • 4 / 6 ciuperci champignon (sau orice alt tip)
  • 100 g parmezan sau tofu ras (daca tii post)
  • 2 catei de usturoi tocati marunt
  • 1 lingura de ulei de masline
  • cimbru sau oregano / sau chiar patrunjel tocat (dupa preferinte)
  • sare, piper dupa gust

Daca folosesti ciuperci proaspete, le vei curata de coaja si lei vei fierbe pret de 10 minute. Le vei lasa sa se scurga dupa care le cali in ulei incins timp de cateva minute. Usturoiul il poti adauga in tigatie sau la sfarsit in amestecul de ciuperci si condimente.

Feliile de paine se ung cu ulei de masline dupa care se adauga amestecul de ciuperci si condimente. Presara parmezanul sau tofu ras si da la cuptor timp de 10 minute ca painea sa devina crocanta.

 

Bruschete cu pesto, mozzarella si rosii

Bruschete cu pesto

Cand musafirii vin pe neasteptate si nu stii cu ce sa-i servesti, propune-le o portie de bruschete mai putin obisnuite. Desi este un starter, le va potoli foamea pana pregatesti felul principal si vor ramane impresionati.

Oricine ia o imbucatura din aceste bruschete cu pesto si mozzarella, se va indragosti imediat de bogatia gustului. Nimic nu poate fi mai potrivit decat o felie de paine calda, sosul pesto aromat si branza topita.

Se recomanda a fi consumate calde insa sunt delicioase si reci. Nu c-ar exista posibilitatea de a mai ramane vreuna pe farfurie.

  • 1 franzela de paine frantuzeasca
  • 200g sos pesto
  • 150g mozzarella rasa
  • 3 rosii, feliate
  • Sare si piper dupa gust

Preincalzeste cuptorul la 180C si aseaza o foaie de copt peste o tava de cuptor.

Taie painea usor pe diagolana, in felii groase de 1 deget.

Intinde un strat de sos pesto pe feliile de paine si aseaza-le in tava.

Presara mozzarella rasa deasupra sosului.

Aseaza cate o felie de rosie deasupra.

Asezoneaza cu sare si piper (nu folosi prea multa sare daca sosul este deja sarat)

Da tava la cuptor pentru 10-15 minute sau pana cand branza incepe sa se inmoaie si sa faca bule.

Bruschetele cu sos pesto si mozzarella se pot servi calde dar le poti consuma si reci.

 

Bruschete cu salata de ardei copti

Vrei sa incerci o altfel de bruscheta? Daca tocmai ai copt ardei si ai nevoie de o idee de prezentare si consum, iti propunem bruschetele cu salata de ardei copti pe pat de iaurt grecesc. Un adevarat rasfat al papilelor gustative!

  • 2 ardei copti
  • Un castravecior
  • O lingura de marar tocat marunt
  • O lingurita de otet balsamic
  • O lingura de ulei de masline
  • Un catel de usturoi
  • ½ iaurt grecesc sau crema de branza
  • 4 felii de paine
  • Sare si piper dupa gust

Ardei grasi rosii

Poti alege sa coci ardeii pe plita sau la cuptor. Spala-i, sterge-i bine cu un servete de bucatarie apoi aseaza-i intr-o tava decuptor imbracata in folie de aluminiu (daca nu ai un vas de Yena).

Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace-i la o temeperatura medie pana cand pielita se arde usor si se crapa. In tot acest timp, ardeii se intorc pe toate partile, folosind un cleste.

Ardei copti la cuptor

Lasa-i sa se raceasca aproximativ un sfert de ora apoi curata-i de coaja si taie-i fasii lungi.

Ardei copti la cuptor curatati

Toaca feliute subtiri castraveciorul si toaca mararul.

Taie ardeii copti fasii

Amesteca toate ingredientele pentru salata o lingurita de otet balsamic si potriveste cu sare si piper dupa gust. Da la rece salata.

Salata de ardei copti

Taie patru felii de paine dintr-o bagheta si unge-le cu ulei de masline, folosind o pensula de silicon. Aseaza-le pe o tava si da-le la cuptor pana se rumenesc frumos.

Paine unsa cu ulei de masline

Curata un catel de usturoi, taie-l pe jumatate si freaca bruschetele pentru a le imprima mirosul specific.

Bruschete cu usturoi

Aseaza un strat de iaurt grecesc sau crema de branza proaspata pe bruschete.

Iaurt grecesc pe paine

Aseaza-le pe platou si adauga amestecul de salata cu ardei copti.

Bruschete cu salata de ardei copti

Un aperitiv care imbina textura crocanta a bruschetei cu iaurtul si salata de ardei copti care-ti aminteste usor de o gustare tzatziki, un aperitiv satios si delicios!

Incearca si:


  •  
  •  
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

dyfashion.ro

Logo mic revista fucsia

Fucsia – O diferenta de nuanta in viata femeii moderne!

answear.ro