zoot

Briose cu ciocolata: o reteta pe gustul iubitorilor de dulce

Incearca versiunea cu ciocolata a clasicelor briose. Crema este untoasa si are un gust pronuntat de ciocolata iar briosa este moale pe interior, astfel incat ti se topeste in gura.

Briose ciocolata

Ingrediente pentru briose:

  • 85g ciocolata rasa
  • 30g de pudra decacao
  • 180ml cafea calda
  • 120g faina
  • 150g de zahar
  • 2 oua
  • ½ lingurita praf de copt
  • ½ lingurita sare
  • 2 lingurite de otet alb
  • 1 lingurita de extract de vanilie
  • 6 linguri de ulei vegetal

Ingrediente pentru crema:

  • 220g ciocolata topita si racita
  • 60g pudra de cacao
  • 280g unt la temperatura camerei
  • 120g zahar pudra
  • 200g sirop de porumb
  • Un praf de sare
  • 1 lingurita extract de vanilie

BRIOSE CU CIOCOLATA

Preincalzeste cuptorul la 180C.

Aseaza formele de hartie in tava si pulverizeaza ulei vegetal.

Rade ciocolata intr-un bol inalt si adauga pudra de cacao. Toarna cafeaua cada peste ele si amesteca cu telul pana se omogenizeaza. Da la rece pentru 20 de minute.

Intre timp, amesteca faina, zaharul, sarea si praful de copt intr-un bol inalt. Da de-o parte.

Separat, bate cu telul ouale, otetul si extractul de vanilie. Incorporeaza-le in amestecul de ciocolata. Adauga treptat si ingredientele uscate si amesteca pana obtii un aluat omogen.

Toarna aluatul in formele de brisoe si da la cuptor pentru 17-19 minute pana se coc in mijloc. Scoate tava si lasa-le sa se raceasca 10 minute in tava. Transfera-le pe un gratar si lasa-le sa se raceasca complet timp de o ora.

Intr-un robot de bucatarie sau blender amesteca untul cu zaharuul, pudra de cacao s isarea pana se omogenizeaza complet. Adauga siropul de porumb si extractul de vanilie si continua sa pulsezi pentru 5-10 secunde. Curata peretii vasului si toarna ciocolata topita si racita. Pulseaza iar de cateva ori pana la omogenizare. Da crema la rece.

Dupa ce briosele s-au racit complet, decoreaza-le cu crema de ciocolata.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.