zoot

Briose cu cascaval. Reteta pas cu pas

Versatile, usor de pregatit, briosele sunt pur si simplu irezistibile. Perfecte pentru orice ocazie, le poti consuma la micul dejun sau ca gustare, intre mese. Iti schimba dispozitia si-ti readuc zambetul pe buze. Briosele cu cascaval sunt satioase, dar usoare si afanate. Le poti servi atat calde, proaspat scoase din cuptor sau reci.

Ingrediente:

  • 2 cani de faina
  • 2 cani de branza cheddar, rasa
  • 2 oua
  • 1 cana de iaurt grecesc
  • ¼ cana unt topit (plus unt/ulei de masline pentru unsul formelor de briose)
  • ¼ cana zahar alb / brun
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita de praf de copt
  • ½ lingurita de sare

BRIOSE CU CASCAVAL

Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius.

Briose cu cascaval reteta pas 2

Amesteca ingredientele uscate (faina, zaharul, sarea, praful de copt si bicarbonatul de sodiu) intr-un castron inalt.

Briose cu cascaval reteta pas 1

Separat, intr-un alt castron, sparge si bate ouale. Amesteca-le cu iaurtul grecesc si untul topit.

Briose cu cascaval reteta pas 3

Amesteca cele doua tipuri de ingrediente.

Briose cu cascaval reteta pas 4

Ar trebui sa obtii un aluat  consistent.

Briose cu cascaval reteta pas 5

Rade si incorporeaza branza.

Briose cu cascaval reteta pas 6

Unge formele de briose cu unt sau ulei de masline.

Umple formele de briose cu aluat, folosindu-te de o lingura. Lasa 1/3 din spatiul formei liber. Briosele vor creste.

Briose cu cascaval reteta pas 7

Presara putina branza rasa pe deasupra.

Da tava cu briose la cuptor pentru circa 20-25 de minute.

Briose cu cascaval

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.