zoot

Briose cu cartofi si cascaval

Briose cartofi si cascaval

Sunt optiuni grozave cand vrei sa prepari rapid o masa si ai resturi de piure in frigider. Iti mai trebuie o mana de cascaval ras si putina ceapa tocata pentru a-l transforma intr-un preparat cu adevarat spectaculos. Bineinteles, poti pregati reteta de la zero, fierband sau gatind la cuptor cartofii cruzi. Tine de tine si de timpul pe care-l ai la dispozitie. Poti pastra reteta vegetariana sau poti adauga felii de bacon sau piept de pui la rotisor in compozitie. Pleaca de la aceste ingrediente de baza si adapteza-le gustului tau:

  • 600g cartofi
  • 2 oua
  • 50g cascaval ras sau branza cheddar
  • 1 lingura de unt
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ceapa verde
  • Sare si piper dupa gust
  • Optional: bacon, piept de pui fiert sau la rotisor etc.

BRIOSE CU CARTOFI SI CASCAVAL

Spala cartofii si pune-i la fiert in apa clocotita cu sare. Cand scobitoarea intra cu usurinta in ei, scoate-i cu o spatula, lasa-i sa se raceasca putin, curata-i de coaja, zdrobeste-i si amesteca-i cu unt si sare, ca pentru piure.

Preincalzeste cuptorul la 200C si unge o tava de briose cu unt sau ulei vegetal.

Intr-un castron adanc, amesteca cartofii zdrobiti cu ouale batute pana se omogenizeaza. Adauga catelul de usturo zdrobit, ceapa tocata marunt si ingredientele optionale. Gusta compozitia si adauga sare / piper dupa gust.

Ia din compozitie cate o lingura cu varf si aseaz-o in forma de briose. Presara cascavalul ras si da la cuptorp entru 25-30 de minute pana se rumenesc frumos.

Scoate tava din cuptor, las-o sa se raceasc 10 minute apoi indeparteaza briosele cu cartofi si cascaval din forma.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.