zoot

Briose cu banane. Reteta pas cu pas

O reteta de briose cu banane pe care o poti adapta oricand stilului tau de viata. Foloseste ulei vegetal in loc de unt topit si inlocuieste ouale cu o lingura de seminte de in (omogenizate cu trei linguri de apa) pentru a obtine un preparat de post, vegan. Foloseste 20% faina de cocos , renunta la zahar si foloseste un indulcitor natural pentru a obtine un desert low-carb, la fel de delicios. Dupa cum vezi, aceasta reteta de briose cu banane este deosebit de versatila, iti satisface pofta de dulce si se prepara simplu si rapid.

Ingrediente briose cu banane

Ingrediente

  • 180g faina
  • 120g zahar
  • 170g unt topit
  • 3 banane
  • 1 ou mare (2 oua mici)
  • ½ pachet de praf de copt
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Un varf de cutit de scortisoara
  • Un varf de cutit de sare
  • Un praf de nucsoara

BRIOSE CU BANANE. RETETA PAS CU PAS

Topeste untul in bain marie si lasa-l sa se raceasca.

Taie bananele

Decojeste bananele si taie-le feliute pentru a-ti fi mai usor sa le zdrobesti.

 

Amesteca ingredientele

Amesteca banele zdrobite cu untul topit, adus la temperatura camerei.

 

Se bat ouale spuma

Amesteca faina cu praful de copt.

Se amesteca galbenusurile

Bate bine ouale cu zahar si adauga-le peste faina.

Se toarna galbenusurile peste amestecul pentru briose

Amesteca bine.

 

Amestec briose cu banane

Toarna amestecul din banane si unt si omogenizeaza bine compozitia.

Aluat de briose

Pulverizeaza ulei vegetal peste formele de briose si toarna compozitia cat sa acopere 2/3 din forma.

Se toarna amestecul in forme de briose

Introdu tava in cuptorul preincalzit la 175 de grade Celsius si coace-le timp de 18-20 de minute pana se rumenesc frumos.

Se introduc briosele la cuptor

Briosele cu banane se pot pudra cu zahar vanilat sau se pot glazura cu un topping de ciocolata.

Reteta briose cu banane la cuptor

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.