zoot

Briose cu banane fulgi de ovaz. Serveste-le la micul dejun

Briosele se numara printre cele mai versatile deserturi. Se obtin atat de usor prin simpla omogenizare a ingredientelor lichide cu cele solide. Daca luam in calcul timpii de preparare si cei necesari ca briosele sa se coaca in cuptor, iti putem garanta ca obtii un desert rapid, gata in putin peste jumatate de ora.

Briose din banane si fulgi de ovaz

Ingrediente:

  • 1 cana si ½ faina alba
  • 1 cana de fulgi de ovaz
  • ½ cana de zahar alb
  • 1 ou
  • 1 cana de piure de banane
  • 1/3 cana de ulei vegetal
  • ¾ cana de lapte
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • ½ lingurita de sare

BRIOSE CU BANANE SI FULGI DE OVAZ

Amesteca ingredientele uscate intr-un castron inalt (faina, fulgii de ovaz zaharul, praful de copt, bicarbonatul si sarea).

Intr-un alt castron bate bine oul si amesteca-l cu laptele, uleiul si extractul de vanilie. Adauga piureul de banane si amesteca sa se omogenizeze. Toarna ingredientele lichide peste cele uscate si amesteca.

Unge formele de briose cu ulei vegetal si umple formele cu aluatul pregatit anterior.

Introdu tava cu briose in cuptorul preincalzit la 205 C si coace briosele cu banane si fulgi de ovaz pentru 18-20 de minute pana se rumenesc frumos.

Lasa-le sa se raceasca si scoate-le din forme. Resturile de briose se pot pastra in folie de aluminiu pentru a-si pastra umezeala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.