zoot

Branza Halloumi la gratar cu spaghete si sos pesto

Branza Halloumi le este familiara vegetarianilor, fiind cunoscuta ca si branza care se poate gati la gratar. Preparata dintr-un amestec de lapte de oaie si de capra, in mod exceptional poate contine si lapte de vaca, prinde o crusta frumoasa cand este asezata pentru numai cateva minute intr-o tigaie grill iar la interior se inmoaie suficient incat amestecul de texturi sa te fascineze. De altfel, nu te vei bucura de gustul sau adevarat decat daca o servesti grill. Branza Halloumi este usor de pregatit si deosebit de satioasa. O poti servi in salata, alaturi de o portie de paste sau langa un ou posat.

Branza halloumi la gratar cu spaghete si sos pesto

Ingrediente:

  • 250g branza halloumi
  • O mana de parmezan
  • 2-3 linguri de pesto
  • 2 ardei rosii
  • O mana de rosii cherry
  • 150g spaghete
  • O mana de parmezan ras
  • Ulei de masline
  • Condimente: oregano, busuioc, piper, chili si sare

BRANZA HALLOUMI LA GRATAR

Preincalzeste cuptorul la 200C. Spala ardeii, curata-i de seminte si nervuri si taie-i feliute. Amesteca-i cu rosiile, pulverizeaza peste ele ulei de masline si da-le la cuptor intr-un vas termorezistent pentru 15-20 de minute pana se inmoaie. Intoarce-i la jumatatea timpului.

Imparte branza halloumi in 6 felii. Se incinge tigaia grill unsa cu putin ulei cu ajutorul unei pensule din silicon si se condimenteaza branza. Se aseaza in tigaie si se gateste 1-2 minute pe fiecare parte pana se rumeneste frumos.

Fierbe spaghetele conform instructiunilor de pe pachet, scurge-le si amesteca-le cu pesto si parmezan. Aseaza-le pe un platou, adauga branza halloumi si legumele la cuptor.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.