zoot

Brandade de morue – pate de cod sarat

Brandade de morue, in franceza sau brandada de bacalao, in spaniola, este un pate delicios de cod sarat si cartofi fierti in lapte, cu o consistenta moale si pufoasa, saturat de uleiul de masline, cu o usoara tenta de usturoi.

Brandade pate de cod sarat

Ingrediente:

  • 200g cod sarat
  • 250g cartofi curati de coaja, taiati bucatele
  • 500ml lapte
  • 1 ceapa curatata de coaja si taiata pe jumatate
  • 1 catel de usturoi, taiat pe jumatate
  • 4-5 linguri de ulei de masline
  • 6 boabe de piper negru
  • 1 foaie de dafin

BRANDADE DE MORUE

Inmoaie 200g de cod sarat in apa timp de 24h, timp in care ii schimbi apa de cateva ori. Scurge codul si pune-l la fiert in lapte, adauga usturoiul si ceapa, boabele de piper si foaia de dafin. Dupa ce a dat in clocot, continua sa fierbi la foc mic timp de 5 minute. Indeparteaza codu si lasa-l sa se raceasca.

In acelasi lapte in care ai fiert codul, pune la fiert bucatele de cartofi si fierbe-i pana se inmoaie.

Indeparteaza pielea codului si oasele. Marunteste peste in fasii.

Adauga in blender fasiile de peste si bucatile de cartofi, adauga putin lapte pentru a usura procesare si pulseaza de cateva ori pana se omogenizeaza. Adauga uleiul de masline si pulseaza inca pana se omogenizeaza perfect. Potriveste de sare si piper.

*** Daca doresti un gust mai pronuntat de usturoi, il poti adauga si pe acesta in blender.

Pate-ul de cod sarat se servete cald, pe tartine prajite dar este la fel de gustos si rece. Se poate decora cu feliute de masline sau trufe. Se consuma in special iarna, in ajunul Craciunului.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.