zoot

Biscuiti de casa cu cacao si glazura de ciocolata

Biscuiti de casa cu cacao si glazura de ciocolata

Printre cele mai versatile deserturi, biscuitii de casa se framanta din doar cateva ingrediente comune, pe care le gasesti in orice bucatarie si pot fi serviti practic oricand. Imbracati in glazura de ciocolata sunt apetisanti si arata grozav pe un platou. Ii poti servi si la micul dejun, alaturi de un pahar de lapte.

Ingrediente pentru biscuiti:

  • 200g unt, 82% grasime, la temperatura camerei
  • 250g zahar alb
  • 350g faina alba
  • 50g cacao
  • 2 oua, reci
  • Un praf de sare

Ingrediente pentru glazura de ciocolata:

  • 50g cacao
  • 100g zahar
  • 50ml apa
  • 30g unt

BISCUITI DE CASA CU CACAO SI GLAZURA DE CIOCOLATA

Biscuiti de casa 2

Amesteca ingredientele uscate (faina, cacao si sarea).

Biscuiti de casa 1

Taie untul cubulete si amesteca-l cu zaharul pana obtii o consistenta pufoasa. Adauga ouale reci si amesteca in continuare.

Biscuiti de casa 3

Adauga ingredientele uscate in aluatul de biscuiti de casa si continua sa amesteci aluatul cu ajutorul paletei pentru aluat.

Biscuiti de casa 4

Formeaza din aluat mingiute de dimensiuni aproximativ egale si aseaza-le pe o tava de cuptor unsa cu unt.

Biscuiti de casa 5

Preseaza mingiutele cu podul palmei pentru a le aplatiza.

Biscuiti de casa 6

Introdu tava in cuptorul preincalzit la 180C pentru aproximativ 15 minute (Verifica daca s-au copt integral. Poti avea biscuiti inegali, mai subtiri sau mai grosi, astfel ca timpii de coacere sunt diferiti)

Biscuiti de casa 7

Scoate tava din cuptor si lasa cateva minute sa se raceasca, apoi indeparteaza biscuitii si aseaza-i pe un gratar.

Fierbe apa impreuna cu zaharul pana cand acesta din urma se dizolva. Amesteca lichidul fierbinte cu cacao, amestecand energic pentru a nu se forma cocoloase. Incorporeaza untul. Glazura ar trebui sa fie consistenta, semifluita si lucioasa.

Imbraca biscuitii de casa in glazura de ciocolata.

Decoreaza-i dupa plac.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.