zoot

Biscuiti cu unt de arahide. Ti se topesc in gura!

Ori de cate ori esti tentata sa-i cumperi din magazin, adu-ti aminte cat de simplu este sa-i gatesti acasa. Compozitia pentru biscuiti cu unt de arahide este gata in cateva minute iar la cuptor nu-i vei tine mai mult de un sfert de ora. Poti pregati mai multe tavi, caci, depozitati in recipiente cu inchidere ermetica, isi pastreaza prospetimea pana la o saptamana. Astfel, cand ai pofta de ceva dulce, ia un biscuite si serveste-l cu gem de fructe de padure si o ceasca de ceai.

Biscuiti cu unt de arahide si faina

Ingrediente:

  • 260g faina
  • 260g unt de arahide
  • 200g zahar brun
  • 120g unt sau margarina, la temperatura camerei
  • 1 ou
  • ½ lingurita de praf de copt
  • 100g alune nesarate, tocate marunt la cutit

BISCUITI CU UNT DE ARAHIDE

Preincalzeste cuptorul la 180C si pregateste tava de cuptor, asezand peste ea o bucata de foaie de copt.

Adauga margarina (untul) si untul de arahide in bolul mixerului si bate-le pana obtii un amestec cremos. Adauga treptat zaharul brun si continua sa bati pana se topeste. Adauga oul si continua sa amesteci pana se omogenizeaza. Incorporeaza faina, praful de copt si alunele tocate cu ajutorul unei spatule din lemn.

Pudreaza mainile cu faina si modeleaza mingiute din aluat. Aseaza-le la 4-5 cm departe una de alta in tava. Foloseste o lingura pentru a aplatiza biscutii astfel incat sa aiba in jur de 5 cm in diametru si un centimetru in grosime.

Da tava la cuptorul preincalzit si coace timp de un sfert de ora pana sunt gatiti si se rumenesc usor. Scoate tava din cuptor si lasa biscuitii sa se raceasca cel putin cinci minute inainte de a-i transfera pe platou.

Biscuitii cu unt de arahide pot fi pastrati intr-un recipient cu inchidere ermetica, de timp Mason Jar, pana la o saptamana.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.