zoot

Biscuiti cu fulgi de ovaz si stafide

Probabil si tu te intrebi de ce i-ai cumpara din magazin cand ii poti pregati acasa, din ingrediente atent selectate de catre tine. Modelati din fulgi de ovaz copti la cuptor, cu o nota subtila de scortisoara si o dulceata inconfundabila data de stafide, sunt moi in interior si usor crocanti pe margini. Depozitati in recipiente cu inchidere ermetica, se pot pastra pana la 5 zile.

Biscuiti din fulgi de ovaz

Ingrediente:

  • 1 cana de faina alba
  • 3 cani de fulgi de ovaz
  • 1 cana de stafide
  • 2 oua mari
  • 1 cana de unt, la temperatura camerei
  • ¾ cana zahar brun
  • ¾ cana zahar alb
  • 2 lingurite de extract de vanilie
  • ½ lingurita sare fina
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara

BISCUITI DIN FULGI DE OVAZ

Preincalzete cuptorul la 180C si aseaza cele doua rafturi astfel incat sa imparti cuptorul in trei parti.

Unge cu unt o tava de cuptor si presara fulgii de ovaz intr-un singur strat. Da-i la cuptor pentru 15-20 de minute dupa care scoate tava si lasa-i sa se raceasca. Foloseste o rasnita sau un blender puternic pentru a macina o treime din fulgii de ovaz copti.

Amesteca faina cu fulgii de ovaz intregi, fulgii de ovaz macinati, praful de copt, scortisoara si sarea si amesteca.

Separat, amesteca cu mixerul untul moale cu zaharul alb si brun pentru cateva minute pana zaharul se topeste si amestecul se deschide la culoare si devien pufos. Adauga ouale, pe rand si continua sa amesteci cu mixerul pana se incorporeaza. Adauga vanilia si omogenizeaza. Incorporeaza treptat amestecul de ingrediente solide, folosind mixerul la treapta cea mai joasa pana obtii o compozitie omogena. Adauga stafidele si amesteca cu o spatula pentru a se distribui uniform in compozitie.

Aseaza foi de copt peste 2 tavi de cuptor si aseaza cate o lingura din compozitie, la distanta de 4-5 cm (aproximativ 12-14 biscuiti per tava).

Da tava la cuptor pentru 8-9 minute daca ii preferi moi sau 11-12 minute daca ii preferi mai crocanti. La mijlocul acestui interval inverseaza tavile pe raft.

Dupa ce ai scos tavile din cuptor, asteapta sa se raceasca pentru 1-2 minute inainte de a-I transfera pe un gratar de racire pentru a se raci complet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.