zoot

Bilute din nuca de cocos Ladoo: un desert din doar doua ingrediente

Un desert din nuca de cocos din doar doua ingrediente? Nici c-ar putea fi mai simplu de atat! N-ai nevoie decat de nuca de cocos proaspata sau uscata si lapte condensat. Daca ai de gand sa folosesti nuca de cocos proaspata, foloseste mai putin lapte condensat in compozitie.

Mai jos ai reteta clasica de ladoo insa, pe masura ce o potrivesti gustului tau, poti experimenta mai departe. In bilutele din nuca de cocos poti adauga cacao sau le poti trece prin glazura de ciocolata. Mai mult, poti macina si introduce in compozitie diferite tipuri de nuci.

Bilute nuca de cocos lapte condensat

Ingrediente:

  • 1 cana si ½ nuca de cocos rasa
  • 200ml lapte de cocos (1/2 cutie)
  • Alune fara sare

BILUTE DIN NUCA DE COCOS LADOO

Rade nuca de cocos si stoarce-o bine pentru a indeparta cat mai mult lapte. Daca folosesti nuca de cocos uscata, sari peste acest pas.

Transfera nuca de cocos rasa si uscata intr-un bol adanc.

Toarna laptele condensat peste nuca de cocos si omogenizeaza compozitia cu ajutorul unei spatule. Daca ti se pare prea uscata, mai poti adauga putin lapte condensat. Daca, din contra, ti se pare prea moale si nu poti modela mingiutele, ingroasa compozitia cu nuca de cocos.

Cand compozitia a ajuns la textura potrivita, ia cate o lingura si ruleaz-o intre palme pentru a forma o biluta uniforma. Transfera bilutele din nuca de cocos pe un platou, garniseste-le cu cate o jumatate de aluna si da-le pa frigider pentru cel putin o ora pentru a se intari.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.