zoot

Beneficiile diferitelor tipuri de argila

Argila vine cu numeroase beneficii pentru piele si o gasesti in multiple masti pentru ca absoarbe impuritatile si vindeca pielea. Asa cum ai observat deja, exita mai multe tipuri de argila, toate cu proprietati particulare. Daca nu esti sigura pe care sa o folosesti pentru nevoile pielii tale, citeste mai departe:

Tipuri de argia beneficii

Argila din bentonita

Este un tip de argila cunoscuta pentru beneficiile aduse pielii. Datorita capacitatilor sale super absorbante, este ideala pentru pielea grasa care produce un exces de sebuum. Atunci cand este amestecata cu apa, reuseste sa atraga toxinele, impuritatile si bacteriile de pe piele. Tocmai pentru ca se umfla atunci cand este amestecata cu apa, poate absorbi mai mult decat masa initiala, reducand umflaturile cauzate de excesul de sodiu.

Argila Fuller

Si acest tip de argila absoarbe foarte bine sebuumul si impurtatile. Mai multe, are si usoare prorpietati de albire, fiind utila pentru a adresa hiperpigmentarea. Atunci cand este amestecata cu apa de trandafiri si folosita ca masca, ajuta la stimularea circulatiile. Se recomanda in special pentru tenul gras insa poate fi folosita si pe tenul normal, dar nu mai mult de o data pe saptamana.

Argila Caolin

Aceasta poate veni in mai multe culori, alba, galbena, roz sau rosie. Argila alba este cea mai blanda, potrivita astfel pentru pielea uscata. Argila galbena este usor mai absorbanta, exfoliaza si imbunatateste usor circulatia. O poti gasi in diferite masti iluminatoare. Argila rosie este probabil cea mai absorbanta si este potrivita pentru pielea grasa.

Argila verde

Argila verde este potrivita pentru exfolierea pielii si strangerea porilor, pe langa indepartarea excesului de sebuum. Culoarea verde provine din cantitatea de material vegetal descompus si oxid de fiert si este un factor determinant pentru calitatea argilei. Vei simti cu strange pielea si vei avea senzatii de furnicaturi, de oarece imbunatateste circulatia.

Argila Rhassoul

Aceasta este benefica nu numai pentru piele, cat si pentru par. Este o argila extrasa din Maroc si este super bogata in minerale. Argila Rhassoul este incarcata negativ, pe cand majoritatea toxinelor sunt incarcate pozitiv, asa ca se comporta ca un magnet pentru atragerea si eliminarea impuritatilor, sebuumului si punctelor negre. Este suficient de blanda pentru a putea fi folosita zilnic, in cantitati mici si se transforma intr-un exfoliant grozav atunci cand este amestecata cu faina de migdale.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.