zoot

Batoane vegane energizante din banane, migdale si fulgi de ovaz

Batoane vegane energizante din banane, migdale si fulgi de ovaz

Hai sa ne incarcam de energie in ultima zi de post, consumand un baton hiperproteic pregatit in casa cu doar cinci ingrediente principale. Te va energiza si-ti va reda buna dispozitie necesara sa termini la timp pregatirile pentru masa de sarbatori.

Fara gluten si zahar adaugat, aceste batoane vegane energizante datorita combinatiei unice de carbohidrati buni, grasimi sanatoase si proteine.Vei ramane surprinsa la cat de usor se pregatesc aceste batoate vegane energizante incat te vei intreba de ce obisnuiai sa le cumperi pana acum din comert.

Din doar cateva ingrediente principale, reteta poate fi modificata pentru a fi in totalitate pe gustul tau. Poti adauga mai mult sau mai putin indulcitor, iti poti face de cap cand vine vorba de mirodenii si le poti taia in forma dorita. Poti inlocui migdalele cu caju, fistic, nuci, sau un amestec dintre ele. Poti adauga 1-2 lingurite de seminte de in daca vrei sa te ajute si la digestie.

Ingrediente:

  • 3 banane coapte
  • 2 cesti de fulgi de ovaz
  • 1 ceasca de migdale maruntite la cutit (sau mix de nuci si seminte)
  • 1 ceasca de unt de arahide
  • ¼ ceasca de indulcitor natural (sirop de artar sau agave)
  • 1 lingurita de extract de vanilie
  • ½ lingurita de scortisoara

Batoane vegane energizante

Amesteca cu mixerul bananele, untul de arahide, indulcitorul si mirodeniile pana obtii o pasta omogena. Incorporeaza fulgii de ovaz si nucile.

Aseaza o hartie de copt in tava si toarna compozitia. Niveleaza compozitia in tava cu ajutorul unei spatule.

Da la cuptorul preincalzit la 180C pentru 30 de minute sau pana cand se rumeneste pe margini. Scoate prajitura din tava cu tot cu hartie si aseaz-o pe un gratar.

Nu uita! Lasa prajitura sa se raceasca complet pe gratar inainte de a o taia in bucatele altfel risti sa se imprastie.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.